Sendmen: „Strah od pada“ — Pogledajte fan made film koji je i sam Nil Gejman pohvaliioSviđa ti se? Javi ostalima!


Da li ste padali u snu? Odgovor je verovatno da, pošto je ovo jedan od najčešćih snova. Kao i kod svih snova, postoji puno tumačenja ovog padanja. Recimo da se uglavnom svode na nesigurnost. Da li je to tačno tumačenje, ako tako nešto uopšte postoji, ili ne je pitanje za neko drugo mesto. Ovde ćemo se baviti strahom mladog glumca Toda. Strah od pada mu se preliva iz snova u javu. Tako to biva iz noći u noć, međutim sledećeg puta kada usni, susrešće neobičnog saputnika.

Ovaj kratak film Alehandra Alberole je inspirisan istoimenim kratkim stripom Nila Gejmena i Kenta Vilijamsa. Prvobitno je objavljena u Vertigo Preview a kasnije je sakupljena u šestom po redu trejdu Sendmena pod nazivom ,,Skaske i promišljanja" koje u domaćem izdanju izdao Darkwood 2013. a sada ga izdaje i Čarobna knjiga.

,,Strah od pada" je snimljen pre hvaljenog filma ,,Restoran 0-24" , koji je po mom mišljenju još uvek jedan od najboljih fan filmova a ujedno najbolja adaptacija Sendmena. ,,Strah od pada " je zbog kratko i koncizno obrađene teme poslužio kao idealan predložak za podjednako kratki nezavisni film. Reditelj se opredelio za direktnu adaptaciju stripa, kadar po kadar, a posebno treba istaći animaciju Karlosa Kalderona. On je praznjikavu pozadinu stripa zamenio snolikim ambijentom polarne svetlosti.

Ukoliko pratite ovaj sajt, pogotovo izbor fan filmova, onda znate da je ovo već treći fan film posvećen Sendmenu.Takođe možete zaključiti da mi je i ovaj promakao, pa sam ga pronašao čitave tri godine od premijere. Mea culpa. U svakom slučaju, zanimljivo je što kultni Sendmen nema zvaničnih big budget adaptacija a nezavisne su sve brojnije. Ovaj film nije emitovan na festivalima koliko znam, ali ga je pohvalio sam Nil Gejmen. Treba li vam bolja preporuka?


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva