Sa tendencijom da postane tradicionalna manifestacija, u Novom Sadu je 18. novembra održan prvi Rock Marathon koji je posetilo oko 2000 ljudi iz raznih krajeva, pa čak i iz regiona.

Velika sala na SPENS-u počela je da se puni čim je otvoren ulaz, a priliku da otvore prvi Rock Marathon pripala je domaćinima iz Novog Sada, bendu Killo Killo banda, koji su u 19 časova označili početak jedne nove rok ere u svom gradu. Puni pozitive koju uvek dele sa publikom, Voja Malešev i njegovi saborci vrlo brzo su podigli atmosferu na nivo koji je potreban za ovakav rok spektakl.

Posle lokalog, ali na daleko poznatog benda Killo Killo banda, na bini su se redom smenjivale domaće i regionalne zvezde: Sunshine, Zoster, Goran Bare i Majke, Nele Karajlić i KKN.

Sunshine je prizvao sećanja na devedesete svojim hitovima dok je Zoster svoj nastup začinio pesmama sa novog albuma koje je publika jedva dočekala. Goran Bare i Majke izveli su repertoar pesama koje publika izuzetno voli uz nezaobilazni Baretov scenski nastup po kojem je prepoznatljiv. Nele Karajlić dokaz je da su godine samo broj pa je binu prešao uzduž i popreko mnogo puta, pun energije za još bar toliko pesama koliko su izveli. 

Možda i najveća atrakcija cele večeri bio je dečak Stefan, kog je Nele iz publike izveo na binu i prepustio mu mikrofon u pesmi “Balada o Pišonji i Žugi”. Stefan je pobrao simpatije svih pristunih šarmom, ali i stavom buduće velike zvezde za koju se nadamo da će isto tako jednog dana napuniti veliku dvoranu Spensa.

Kanda Kodža i Nebojša su svojim nastupom zatvorili prvi Rock Marathon, a da je vredelo čekati i čuti i njih govori činjenica da je publika ostala do kraja u velikom broju.

Zahvaljujući publici koja je prepoznala i podržala ideju maratonskog rok festivala, subota veče u Novom Sadu na SPENS-u je bila za pamćenje.

Sa lica mesta javlja se i naš David Hrubik galerijom fotografija. Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.

Rock Marathon @ Spens, Novi Sad, 18.11.2023.