Cardinal Point je southern/hard'n'heavy/stoner bend iz Vranja, oformljen 2012. Njihov debi album „Spit On Trust And Reliance“ našao se na brojnim top listama širom regiona i emitovan je na radio stanicama u petnaestak zemalja širom sveta.

Njihov drugi album „Man or Island“ najavljen istoimenim singlom, sastavljen od 10 pesama, objavljen je u septembru 2023. za izdavačku kuću Q records i njegova promocija u Srbiji i regionu uveliko traje. Povodom toga, dolaze i u Novi Sad, 2.12.2023. gde će svoj novi materijal prezentovati u okviru Ass Kicking Festivala. Događaj se održava u Crnoj kući (CK-13) na inicijativu novosadskog stoner metal benda Northern Revival (koji će takođe nastupiti) i uz podršku lokalne hardcore/metal ekipe Moshpit koji otvaraju događaj tačno u 21h. Ulaznice se mogu kupiti na vratima kluba po ceni od 500 dinara.

Tim povodom razgovarali smo sa bubnjarem Cardinal Point-a, Milanom Stojkovićem Zverkom. Intervju je uživo vodila Ana Bjes, telefonskim putem, te ceo razgovor možete poslušati u nastavku.

Glavne teme u razgovoru su novi album, načini promocije istog, predstojeća turneja u 2024. godini, osvrt na saradnju sa Q Records izdavaštvom i još nekoliko ključnih pitanja u vezi sa time šta održivost jedne grupacije ljudi nazvane bendom nosi sa sobom u stvaralačkom, tehničkom i organizacionom smislu.

Cardinal point čine:
Darko Trajkoski – vokal / gitara
Dejan Mitić – bas gitara
Nemanja Dejanović – gitara
Milan Stojković Zverko - bubnjevi