Raskrsnica na Menhetnu sa naslovnice albuma “Paul’s Boutique” sastava Beastie Boys 9. septembra je i fizički preimenovana u Beastie Boys Square.

naslovna drugog albuma Beasti Boys-a
Paul’s Boutique, i ugao ulica koji sada
nosi naziv “Beastie Boys Square
Naslovnica albuma iz 1989. prikazuje raskrsnicu ulica Ludlow i Rivington na Lower East Sideu na Menhetnu u Njujorku.

Godine 2014. odbor zajednica u ovom gradu odbio je predlog da se ugao pomenutih ulica preimenuje u “Beastie Boys Square”. Osam godina kasnije, obnovljenu prijavu za imenovanje odobrilo je Gradsko veće Njujorka.

“Kao što mnogi od nas znaju, kada su Beastie Boys došli na scenu, stvarno su promenili hip-hop”, rekao je tada član veća Christopher Marte, i dodao: “Vidim to kao razlog za slavlje u Lower East Sideu, slavlje za hip-hop, a posebno slavlje za našu zajednicu koja je stvarno dugo organizovala da se ovo dogodi”.

Ceremoniju otkrivanja table pratio je velik broj fanova, a Ad-Rock i Mike D održali su i govor: “Hvala što ste nas naučili šta gledati, slušati, nositi, kako voleti, kako živeti”, rekao je Ad-Rock okupljenima. “Stvarno me veseli kada znam da će neko dete na putu do škole za 50 godina podići pogled i reći: ‘Koji su kurac Beastie Boys? Zašto su dobili svoj trg?'”

“Nismo mogli postati ono što smo postali da nismo odrasli u Njujorku”, dodao je Mike D.