Da su Wu-Tang Clan najveća hip-hop grupa svih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u Nju Jorku, koji su im odali počast kakva se retko viđa. Mnogi tek posthumno dobiju ulicu sa svojim imenom, dok je za Wu-Tang Clan u gradu koji nikad ne spava odvojen celi jedan kvart.
 

Nekoliko ulica koje čine Park Hill, četvrt njujorškog Staten Islanda, jednog od pet delova ove metropole, od sada i zvanično nose ime “Wu-Tang District” u čast jedne od najvećih grupa u istoriji muzike, a koji potiču baš iz tog kvarta. Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko veće Nju Jorka decembra prošle godine jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju svoju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon 40 miliona prodanih albuma, niza nagrada i vlastite robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu na planeti.

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih većnika uz članove Wu-Tang Clana. ”Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost odati počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Staten Island na internacionalnu mapu” – izjavila je medijima gradska većnica Debbie Rose i dodala: “Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rap i hip hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svetskim muzičarima i pravcima na koje su uticali”. Raekwon The Chef na svom je Facebooku podijelio video otkrivanja table uz riječi: “Hvala Staten Island, New York.”