Novosadsko/inđijski metalcore bend Latebloom nastao je pocetkom 2020. godine kao rezultat raspada nekadašnjeg benda Frozen Moonlight. Bend je kreiran sa željom da se kombinuje moderni talas metal muzike zajedno sa soundtrackovima prilagodljivim za video igrice, filmove i slično.

Nakon debi singla "Your hopes are dead", ovaj sastav objavio je novi spot-singl, pod nazivom “Welcome To My Dreamworld”, koji prvi put pokazuje i onu “mekšu” stranu benda.

– Ovaj put smo želeli da predstavimo i našu “soft” stranu, kako bismo u nekoj budućnosti izbegli osude kako je bend postao manje heavy i slično. Želeli smo da pokažemo da nismo samo još jedan metal bend koji ide na sigurno i ne izlazi iz svog okvira stvaranja. Nije tajna da su ovog puta na nas muzički imali uticaji kao što su Bili Ajliš i Bad Omens te da je i sam fokus bio usmeren ka vokalima i klavijaturama – kaže frontmen benda Mlađa Nikolić.

On kaže da je inspiraciju za ovu pesmu dobio gledajući Naruto Shippuden.

– Priča, ideja i koncept lika Obita Uchihe je ono što me je ubolo malo dublje. Tekst je i nastao kao njegovo obraćanje drugom karakteru (Rin). Želja za utopijom i završetku svega pogrešnog što svet i čovečanstvo nose sa sobom. Pokušao sam da ga napišem što jasnije a opet da ostavlja ozbiljne tragove melanholije. Pesma može biti doživljena kao nada da će neke stvari možda biti drugačije “na nekom boljem mestu” da ćemo tamo sresti nama neke opet drage ljude koji više nisu tu, ali i da je to “bolje mesto” opet nešto neprovereno i da smo ipak na kraju dana i dalje ovde – objašnjava Nikolić.

Pogledajte spot za pesmu “Welcome To My Dreamworld” koji je režirao Darko Radovac.