foto: Alex Lake
Supergrupa The Smile koju čine Thom Yorke, Jonny Greenwood i Tom Skinner, objavila je novi samostalni singl “Bending Hectic”.

U produkciji Sama Pettsa-Daviesa i uz gudače London Contemporary Orchestra, singl je snimljen u londonskom studiju Abbey Road ranije ove godine. Prvi put trojac ga je predstavio tokom nastupa na Montreux Jazz Festivalu 2022. i, iako nije bio uključen na kasniji live album “The Smile (Live at Montreux Jazz Festival, July 2022.)”, postao je fenomen među fanovima i kritičarima koji su pozivali na njegovo objavljivanje. Nakon godinu dana čekanja, “Bending Hectic” objavljen je globalno u digitalnom izdanju.

Singl je prvi novi materijal grupe u 2023., nakon hvaljenog prošlogodišnjeg debitantskog albuma “A Light For Attracting Attention”, kojeg su Pitchfork, Uncut, MOJO, Rough Trade, Billboard, New York Times, Consequence i mnogi drugi uvrstili među najbolje albume 2022. godine.

Ono što je zanimljivo, a vezano je za novi singl benda, koncertni film emitovan je na YouTube kanalu benda a gledaoci su tada mogli da vide prvo javno izvođenje pesme “Bending Hectic”, koja je napisana istog dana kad je i debitovala.