Slušajući Burky-jev i Flowdeep-ov album "Let za Okinavu'' Petar je shvatio koliko je Burky moćan MC, a sada je, eto, imao i priliku da sarađuje sa njim na pesmi “Kada mikrofoni uključe se”, koja je premijerno prikazana 14. jula ..

Međutim, šta se to, zapravo dešava kada se, posle pedeset godina od osnivanja HIp Hop- a mikrofoni uključe na relaciji Valjevo - Skoplje - Zagreb, razgovarali smo sa Ninićem (MC Tkač), koji nam je otkrio da je pomenuta pesma plod saradnje Valternative (Valjevo) i Blackout-a (Zagreb).

“Recimo da su Phat Phillie (Blachout) i Vlada Stojanović (Valternativa) najzaslužniji što se ova stvar dogodila. DJ Goce je možda najveća Hip-hop legenda na Balkanu i velika je čast imati njega na skrečevima u pesmi, a i kao producenta (kud ćeš bolje)."

Muziku je radio njegov višedecenijski saborac, još iz vremena Tripolisa - CV Spook, dok je za vizuelno rešenje ili ti kaver zaslužan još jedan Valjevac, megatalentovani Rastko Gavrilović.

“Volim da sarađujem sa ljudima koji su dobri u svom poslu. Cenim izvrsnost ma sa kog meridijana dolazila. A kada se ukrste različiti talenti i temperamenti uvek nastane nešto kvalitetno.”

Ove godine proslavljemo pola veka repa, što je Tkač video kao dobar povod i priliku da tome pruži i sopstveni doprinos.

“Pesma "Kada mikrofoni uključe se" je u suštini klasična reprezent pesma sa začinima battle repa. Dakle, reper predstavlja svoj grad, svoj kraj, sopstveni axis mundi, dok hiperboliše kako je moćan, nepobediv i bolji od svih na svetu u svojim neverovatnim rep veštinama (to je battle momenat). Tu je i dosta referenci iz popularne kulture (Džon Vik, One punch man), brdo metafora i punch lajnova i naravno što se tiče muzike klasična bumbepčina iz golden ere Hiphopa. Nastavljam da uživam u igri stvaralaštva i donosim vam svežinu u ove vrele dane. Veliki pozdrav za sve ljubitelje izvrsnosti.”

Numera počinje rečima “Naše vreme je sad”, a kako je sve počelo poslušajte u okviru podkast serijala “50 Years of Hip-Hop”, koji se od 1. Februara 2023.godine, može preslušati na KEXP-u. Voditelj programa je Larry Mizzel Jr.

Do tada, relax. Pritisnite play i prepustite se beaut-u koji prati rime koje su za vas osmisli Tkač i Burky.

Predstavljamo Vam novu stvar ove ekipe “Kada mikrofoni uključe se”.