foto: Atiba Jefferson
Interpol je arpila ove godine lansirao ‘Interpolations’, novu digitalnu seriju singlova koja će sadržavati remikse i prerade pesama s njihovog poslednjeg albuma iz 2022. ‘’The Other Side of Make-Believe’’, a koja će na kraju biti dostupna i kao EP. Projekat uključuje pesme reintepretirane od strane svetskih izvođača kao što su Daniel Avery, Jeff Parker, Jesu, Water From Your Eyes i Makaya McCraven.

“Jako smo uzbuđeni što je tako odlična grupa izvođača uspela da se poveže sa našom muzikom i nadamo se da će se ove pesme povezati i sa vama.” – izjavili su članovi benda.

Interpol je nazvao remikse "zaista nadahnutim". “Od latino bubnja i bas ritmova primenjenih na 'Big Shot City' Makaya McCravena do ezoteričnog zvučnog pejzaža koji je stvorio Water From Your Eyes za 'Something Changed', ‘Interpolations’ je egzotično putovanje koje preoblikuje naše pesme i spaja vizije talentovanih umetnika kojima se divimo.”

Dosad su objavljene ‘Big Shot City (Makaya McCraven Interpolation)’, ‘Passanger (Jeff Partker Interpolation)’ i poslednja interpolacija ‘Toni (Jesu Interpolation)’ koju potpisuje pionir slowcore žanra – Jesu.

Udvostručujući mračnije elemente originala, Jesu je preoblikovao ‘Toni’ u prekrasan, težak zid zvuka koji se nalazi negde između šugejza, metala i drona.