Poslednjih nekoliko godina stoner zvuk ponovo postaje aktuelan. Sve je više i bendova i publike. Taj talas nije zaobišao ni region. Ne samo da nam dolaze aktuelni i relevantni svetski i evropski bendovi ovog muzičkog pravca već su se javili i domaći sastavi čiji se muzički izraz može svrstati pod etiketu stoner zvuka. Tom temom smo se bavili u prilogu „Kontrasti i senke srpskog stonera“.

Sada ćemo otići do Hrvatske koja od prošle godine ima (Bear Stone) festival posvećen upravo stoner muzičkom pravcu. Imajući u vidu okolnosti i trendove, može se reći da se ovaj festival pojavio u pravom trenutku. Nakon prošlogodišnjeg – pilot izdanja koje je bilo besplatno, ovoga puta ekipa pravi veliki korak napred.

Nakon vikenda, utisci se lagano sumiraju. Prošli su i medijski izveštaji, sve galerije te sada lagano možemo i da zaključimo da je ovo izdanje festivala definitivno nadmašilo prethodno i da Bear Stone i te kako ima šta da ponudi. I publika je i ovoga puta to prepoznala.
 
I sada, kada ste iščitali sve moguće izveštaje, pogledali sve moguće galerije, rešili smo da vam ponudimo nešto malo drugačije. Ovoga puta pored fotografija (sa) same bine donosimo i momente iza scene, iz publike, tokom dana. Videćete ne samo gorepomenute bendove i omiljene muzičare u nešto drugačijem izdanju već i ljude pa i prirodu, za koju osnivač festivala Marin Lalić kaže da je zapravo hedlajner čitave priče, pa tek onda bendovi. Verujemo da će vam i ovaj delom "insajderski" pristup biti zanimljiv.

Autori fotografija su Marko Lopac i Sanja Matić. Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.
Marko Lopac i Sanja Matić

Dan 1 - 7.7.2023.


Bear Stone Festival, Dan 1, 7.7.2023.

Dan 2 - 8.7.2023.


Bear Stone Festival, Dan 2, 8.7.2023.