Kada se spomene Spawn, prva pomisao upućenih je sigurno uspešan strip američke izdavačke kuće Image Comics potom odlična animirana serija, akcione figurice, igrice a na poslednjem mestu je filmska adaptacija iz 1997. koju bi mnogi hteli da zaborave. Loš film je sprečio sve dalje adaptacije Spawn-a na velike ekrane, i zaista najuspešnija adaptacija ovog stripa je pomenuta animirana serija. Tvorac Spawn-a Todd McFarlane pominje mogući reboot franšize, ali i to je na dugačkom štapu.
Već sam više puta rekao kako postoje odlične adaptacije stripova koje prave male grupe iskrenih fanova a da su pritom mnogo bolje od visokobudžetnih ostvarenja Holivuda. Spawn: The Recall je sasvim sigurno na listi takvih filmova.

Ovo je kratak osmominutni film koji prati svakodnevni život bivše veštice čijeg sina u supermarketu napadaju sile tame. One su ga namamile da uđe u njihov svet, prikazan kao izvitoperena sena od samog supermarketa pun šljštećih reklama i neodređenih obilka kavi priliče snovima. Srećom po njega pa se tu našao Spawn. On poziva vešticu da se vrati u igru, pošto mu je potrebna kao saveznik u borbi protiv đavola. Ovde je Spawn zaista deluje nezemaljski, kao goteskna paklena figura ogrnuta beskonačno dugim živim plaštom praćen jezivom melodijom i još jezivijim glasom. Specijalni efekti su zaista sjajni, obzirom da je sve pravljeno bez budžeta. Ovako izgleda pravi Spawn film:Nowhere Man