Da li imate osećaj kao da ste u isto vreme opterećeni sa 'sto stvari'?

Ako ste isuviše maštoviti za ovaj svet, kod vas su (i kod mene), scenariji i begovi od stvarnosti u vidu apokalipse u neonskim prelivima, kao i mogućnost da će Brena završiti u vama najbližem atomskom skloništu, jer što da ne.

„Lek” ovome je postavljanje granica, najviše vrednosti do koje duša, telo mogu da daju sebe drugima. S druge strane, o vraćanju na sopstvena podešavanja i putu ka samospoznaji peva subotička kantautorka Stroberiz u svojoj novoj pesmi "100 stvari".

Po skromnom mišljenju dvočlane komisije za utvrđivanje letnjih hitova, u svega dve strofe, kratkom ali efektnom refrenu, Stroberiz je spremna za vruću sezonu 2023. godine.

Nakon pesme „Beskraj”, koja je kompletno autorsko delo, „100 stvari” je uspešna saradnja sa producentima/beat-makerima Filipom (MFakka) i Borisom Maksimovićem (Frikardo), koji su zaduženi za muziku i produkciju. Tekst potpisuje i taman-ali-dovoljno eterično peva Stroberiz.

Pesmu možete poslušati na sledećim platformama:
Spotify: https://open.spotify.com/track/26sVaVeV1tWOrKACOO6ZYP
Deezer: https://deezer.page.link/wG2xG2CRo1DCfTX97
Bandcamp: https://stroberiz.bandcamp.com/track/100-stvari

Takođe, upriličen je i video-uradak, koji kao i muzika prati notu osamdesetih, uz electropop/synthwave estetiku, primičući umetnički diskurs devedesetim godinama XX veka (takoreći, u skladu sa trendovima). Spot je snimljen u prostorijama udruženja „Klara i Rosa” u Subotici, za kameru je zadužen Siniša Kopunović, a montažu spota Dejan Flajšman.

Oskara za najboljeg statistu nesumnjivo osvaja luster klasične, raskošne izrade, kog možete videti u početnim i završnim kadrovima spota. Stroberiz u femme-fatale štihu iz noir-filmova ćete primetiti i bez ove opaske.



Daniel Tikvicki