Queens of the Stone Age najavili su svoj dugo očekivani 8. studijski album, In Times New Roman…, a koji izlazi 16. juna.

Album In Times New Roman... je možda i najlepši i definitivno najplodonosniji album u njihovoj epskoj diskografiji. Jedljivi tekstovi, više nego ikada do sada, do osnivača benda Joshua Homme podstaknuti su trenutno prepoznatljivim zvučnim potpisom QOTSA, prošireni i ulepšani novim i neviđenim obrtima u praktično svakoj pesmi. Sa albumom In Times New Roman... spoznajemo da ponekad treba pogledati ispod ožiljaka i krasta da bi se videla lepota, a ponekad su i kraste, i ožiljci lepota.

Osećajući se pomalo neprikladno i teško kako bi pronašli muziku sa kojom bi mogli da se pozabave, članovi QOTSA su to uradili kao što su to obično i do sada radili: In Times New Roman... je zvuk benda koji stvara muziku koju njihovi članovi žele da čuju, dok nama ostalima daju zvučni forum na kome se okupljamo. „Svet će se završiti za mesec ili dva“, peva Homme, postavljajući pitanje: Šta želite da radite sa vremenom koje vam je ostalo?

Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita, Michael Shuman Jon Theodore možda neće moći da nas spasu, ali bar nam daju prostor gde možemo ostatak tog vremena da izvozamo.

Prva ponuda sa In Times New Roman... je „Emotion Sickness“, koja obavija slušaoce toplim pokrivačem patentiranih QOTSA hipnotičkih refrena i neobičnim ritmovima isprekidanim prizvukom turbulencije.