Sastav drown dolazi iz Karlovca donoseći shoegaze/grunge elemente svojim zvukom. Ove momke smo imali prilike nedavno da poslušamo u okviru festivala Make Vojvodina emo again sa koga smo se javljali. Pozitivan utisak koji su ostavili tom prilikom je rezultirao željom da ih malo bolje upoznamo i predstavimo široj publici. 

Biografija kaže sledeće: prva verzija benda je nastala 2019. i bend je pretrpio više promena članova i stilova. S vremenom se isfiltrirao zvuk koji čujete danas. Demo je snimljen 2020. u jednom trešnjevačkom dnevnom boravku u dva i po haotična dana. Nakon pauze od dve godine, Jan je spontano, u jednom izlasku, predložio ponovno okupljanje benda u trenutnoj postavi zato što je random naučio svirati pesme na basu. Tako smo tu gde jesmo. Trenutnu postavu čine Luka, Marko i Jan i odgovaraju na set kratkih pitanja u našoj rubrici Profil.

Kada ste napravili bend, koja je vaša želja bila i kakav smisao on ima? Šta to vama znači a šta bi trebalo slušaocima?

Kada je bend nastao imali smo grubu ideju kakvu glazbu želimo stvarati. Nakon par proba i par odbačenih pjesama formirao se zvuk koji nam je jako prirodan. Ovaj bend je prilika da se izrazimo na nama autentičan način. Vjerujemo da postoji i publika koja bi to mogla cijeniti.

Motivi i filozofija benda...

Nemamo jasno definiranu filozofiju. Samo stvaramo ono što nam dolazi prirodno.

U kojoj meri vam je ovaj bend nekakva spona sa društvom i način komunikacije sa istim, u kolikoj vaše lično ispucavanje energije i lično pražnjenje?

Sve teme i ideje za pjesme dolaze iz osobnih osjećaja i iskustava. Neku sponu s društvom možda imamo kroz poistovjećivanje s osjećajem kojeg pokušavamo prenijeti.

Koliko je teško okupiti ljude i održati ih zajedno u jednoj ovakvoj priči?

Prilično teško. U bendu je sviralo više naših prijatelja i nakon što smo objavili demo imali smo probe u sastavu od 5 osoba. Za sad nas je trojica, a teško je predvidjeti kako će se broj članova mijenjati u budućnosti.

Problemi sa kojima se suočavate kao bend...

Kao valjda i svakom bendu, okupiti se za probe koliko bi htjeli. Živimo u različitim gradovima i trudimo se iskoristiti svaku priliku za rad.

Kome i u kojoj prilici biste pustili vaš bend?

Našim kućnim ljubimcima, na kraju napornog dana.