Ove subote (4. februara) u Novosadskoj Crnoj Kući (CK13) održan je drugi po redu „Make Vojvodina Emo Again“ festival u organizaciji Rebuild kolektiva.

Koncept iza ovog naslova jeste da se publici prezentuju bendovi koji sa sobom nose prizvuk emo (ili emocore) zvuka koji se razvio iz hardcore scene još sredinom ’80-ih sa bendovima poput Rites of Spring i Embrace.

Bila je ovo savršena prilika da se prikaže šarenolikost i sam razvitak žanra kroz različite dekade s obzirom da ni jedan od tri benda ne zvuči nalik jedan drugom.

Beogradski post-hardcore sastav The Phonerings nije preterano (koncertno) aktivan (iako postoji bar 15-ak godina) pa je ovo bila jedna od retkih prilika da ih čujete uživo. Nažalost, tu priliku ćemo sačekati još malo obzirom da bend iz opravdanih razloga nije mogao da nasatupi sinoć. Na svirci su kao domaćini nastupili lokalni trio see it my way koji je trenutno su u procesu snimanja novog izdanja. Nove pesme su predstavljene ovom prilikom. Hrvatski drown iz Karlovca nam je doneo više shoegaze/grunge elemente. Prvi put se susrećemo sa ovim sastavom i potrudićemo se da ih dodatno predstavimo na ovim stranicama. Do tada, demo iz 2020. možete preslušati na njihovoj bandcamp stranici. Čakovečki Dead Dog Summer nisu nepoznanica našim čitaocima obzirom da se radi o vrlo aktivnom sastavu u poslednje vreme i da smo sve te korake redovno ispratili. Radi se o vrlo iskusnim akterima hrvatske hard kor i srodne scene.

Iz Novog Sada javlja se David Hrubik galerijom fotografija. Klik ili svajp (ako gledaš sa telefona) i uživaj.

Make Vojvodina emo again @ CK13, Novi Sad, 4.2.2022.