NOT o novom spotu: Radimo na tome da svaka pesma dobije adekvatan video izraz pre nego objavimo album



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novosadski sastav „NOT” je objavio muzički spot za treći singl „Kad te pozovem”.

U spotu je igrala Aleksandra Plahin dok iza režije i montaže stoji Boris Malinović.

Video prikazuje suočavanje sa paradaksom ljubavnog zahteva ‘imati ili biti’ pred kojim protagonistkinja prolazi kroz dramatične faze „ali uz dozu otmene drskosti”. Pesmu je snimio i miksovao Vladan Ostojić.

- Pesma "Kad te pozovem" je nastala iz nekog mog razmišljanja o paradoksu koji je sadržan u ljubavi, da sa jedne strane ima svoju posesivnu prirodu a sa druge postoji isključivo u slobodi pa i slobodi da nas napusti osoba koju volimo. Ona je na neki način izvrnuta Popina pesma "Vrati mi moje krpice", ovde je zahtev suprotan: Ne samo "zaboravi moje krpice" već i "ne okreći se", "ne gledaj mog suznog levog oka sjaj", jer možda bi te mogla zavesti emocija pa da ljubav pređe u posedovanje.
Pesma je svojevrsna parola, koja bi se mogla svesti na ljubavni iskaz "Volim te" (makar i u odsustvu), kaže za naš sajt Boris Malinović, član NOT-a, i nastavlja o tome kako je muzika nastala:

- Muzika za pesmu je nastala za nas nestandardno, naime mi pravimo pesme po dogovorenom konceptu tako što neko od članova benda predloži određenu pesmu iz 80-ih kao referentnu i onda je overrajdujemo, ne u smislu da skidamo harmonije, ritam, aranžmane ili tempo već vijamo njen "mojo" kako znamo i umemo u tom trenutku. "Kad te pozovem" je nastala tako što sam po kući nešto pevušio, te se iskristalisala melodija što je bilo dovoljno za Vladana i Predraga kao dobrih muzičara da od toga naprave ovo što čujemo.

Na pitanje da li ova pesma najbolje predstavlja nadolazeći album, Boris kaže sledeće:

- Ne bih mogao da kažem da je "kad te pozovem" najreprezentativnija stvar sa nadolazećeg albuma "YES", naprosto je došao red na nju, da uradimo spot, kao što su je dobile prve dve a nadam se i sve ostale pesme. Svesni smo istinitosti fraze da se danas muzika gleda i radimo na tome da svaka pesma dobije adekvatan video izraz pre nego objavimo album.



Bend „NOT” je oformljen od dela grupe „Emanuil” – Boris Malinović, Vladan Ostojić i Predrag Vernački – sa idejom da se nađu u polju koje je neistraženo za njih, evocirajući kako kažu eho duha 80-ih, te odatle žanr kojim se bave radije nazivaju „evo rock” nego elektro pop. Oslanjaju se na iskustvo ranog Depeche Mode-a, Duran Duran-a, New Order-a, Tears for Fears-a i drugih.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva