Na platformi Behance, koju mladi dizajneri koriste da bi stvorili neku vrstu svojih portfolia u kojima predlažu svoje velike i male ideje, postoji jedna koja je pre svega zabavna ali može i da bude sjajna ako se razvije.

Mladi umetnik Dino Brničanin, student grafičkog dizajna na Fakultetu savremenih umjetnosti, na svom Behance nalogu je prezentovao nekoliko sjajnih ideja za igrice, među kojima je i verzija video igre “Povratak otpisanih” u stilu retro akcije arkadnih igara, piše portal Mulj.

U igrici koja možda najviše izgleda kao kultni “Metal slug”, saznajemo da je 1944. godina, i da na početku nam Drug Milan kog je u seriji i filmu odglumio Rade Marković, saopštava da nam je dodeljen veoma ozbiljan zadatak i da treba da se probijemo kroz neprijateljski obruč i da uđemo u Beograd, a tamo kad stignemo da pripazimo na Gašparovu grupu. Znači, tehnički, zaplet “Povratka otpisanih”.

Dina Brničanina možete pronaći i na Instagram profilu @art.xv na kom se stalno osvrće kako na aktuelne teme tako i na život današnjice uopšte. A sada, pogledajte kako bi igrica "Povratak otpisanih" mogla da izgleda a nakon toga i igri inspirisane serijom "Srećni ljudi" i filmom "Kad porastem biću kengur".