foto: Erika Reinsell

Igi Pop ponovno udara: u drugom singlu s predstojećeg albuma “Every Loser”, kum punka oživljava vajb iz vremena The Stooges i ponovno okuplja ugledne goste.

Ovog puta reč je o Čadu Smitu i Džošu Klinghoferu, bubnjaru i bivšem gitarist Red Hot Chili Peppersa. Na “Strung Out Johnny” oni pomažu Igiju da stvori zvuk koji se može opisati kao postmoderno ažuriranje klasika “Gimme Danger” sa albuma Stoogesa “Raw Power”.

Pridružuje im se i producent Endrju Vat (poznat po saradnji s Ozijem Ozbornom, Edijem vederom, Eltonom Džonom…), koji peva i svira bas, gitaru i klavijature.

Strung Out Johnny” je drugi singl s 19. solo albuma Igija Popa, “Every Loser”, koji izlazi 6. januara za Atlantic. Pop je prethodno podelio divlju punk pesmu “Frenzy” na kojoj takođe gostuju Smit i Vat.

 

Igi, koga često nazivaju i “kumom panka” pomerio je granice klasičnog rokenrola s kraja šezdesetih prošlog veka što je kulminiralo njegovom dominacijom tokom naredne decenije. Sa bendom The Stooges pokrenuo je lavinu bunta koji bio u direktnoj vezi sa tadašnjom njujorškom umetničkom andergraund scenom.

Krajem sedamdesetih započinje solo karijeru sarađujući sa Dejvidom Bouvijem na kultnim albumima “The Idiot” i “Lust for Life”.

Specifičnost Igijevog izraza se ogleda u njegovoj jedinstvenoj ekspresiji, teatralnosti, eksplozivnoj energiji i karakterističnom glasu.