foto: Erika Reinsell

Igi Pop se vratio sa novim singlom, sirovom i energičnom pesmom “Frenzy”. Novu pesmu izdaju Atlantic i Gold Tooth Records, izdavačka kuća producenta Endrjua Vata, koji je Igiju i snimio novi singl. Na pesmi svira all-star bend koji uključuje Dafa Mekegena iz Guns N’ Roses i Čad Smit iz Red Hot Chili Peppers. Igijev novi album "Every Loser", najavljen za početak naredne godine će biti njegov prvi nakon albuma ‘Free’ iz 2019.

“Ja sam momak bez majice koji roka, Endrju i Gold Tooth su to shvatili i zajedno smo snimili album na staromodan način,” rekao je Igi u nedavnoj izjavi najavljujući partnerstvo s Gold Toothom i Atlanticom. “Ekipu koju sam okupio čine momci koje poznajem od kada su bili deca i ova muzika će vas polomiti. Lep dan vam želim!"

Igi, koga često nazivaju i “kumom panka” pomerio je granice klasičnog rokenrola s kraja šezdesetih prošlog veka što je kulminiralo njegovom dominacijom tokom naredne decenije. Sa bendom The Stooges pokrenuo je lavinu bunta koji bio u direktnoj vezi sa tadašnjom njujorškom umetničkom andergraund scenom.

Krajem sedamdesetih započinje solo karijeru sarađujući sa Dejvidom Bouvijem na kultnim albumima “The Idiot” i “Lust for Life”.

Specifičnost Igijevog izraza se ogleda u njegovoj jedinstvenoj ekspresiji, teatralnosti, eksplozivnoj energiji i karakterističnom glasu.