"Prorok" je svojevrsni nastavak jedne od meni najdražih priča iz Dnevnikovog perioda, "Gejm over", odnosno "Spejs invejders". Crtački je tu negde s njom, što će reći - lošnjikava - ali je scenaristički dramatično slabija. Nažalost, ujedno je poslednja pristojna priča koju ću pročitati u narednih rekao bih desetak. Kastelijev predah od Martija uticao je na pad kvaliteta pripovedanja i te kako uočljivo i zapravo su sve priče objavljene između "Jave protiv Jave" i "Deset godina kasnije" (koju još nisam pročitao) egzemplari lošeg scenarija i lošijeg crteža, koji se kreću od kriminalno pa do skaredno lošeg.

3* koje će "Prorok" dobiti - a i to na mišiće i može biti nezasluženo - predstavljaju nedosežne vrhunce za izuzetno loš scenario i crtež potonjih epizoda, što samo donekle ne važi za "Senku svastike".

Čitaocima koji me možda slede u epopeji iščitavanja MM od prvog broja naprosto bih savetovao da im "Prorok" bude poslednja priča koju će pročitati pre nego što skoče na "Deset godina kasnije" i da ne gube vreme na epizode objavljene između.

Ivan Nightflier Jovanović