Pesma po pesma: Polywhy - Don’t You Want To Use MeSviđa ti se? Javi ostalima!

foto Andrej Hlozan

POLYWHY je do skora instrumentalni mathcore/post-hardcore bend koji je nastao početkom 2019. godine i iza sebe imaju 4 EP izdanja. Upravo su objavili novi LP pod nazivom “Dont You Want to Use Me” a kao najava ovog izdanja poslužio je singl "PDR 4000" o kome smo već pisali.

Novina u bendu je pojačanje u vidu vokala Andy-a (do sada je samo svirao bas) i novog člana, pevača Miloša, što znači da je ovo i prvo izdanje sa vokalima. Novi album po rečima članova benda je "kulminacija prethodnih demo EP izdanja sa dodatom teksturom u vidu vokala".

Album je sniman u Citadela Sound Production studiju, a mix i master je radio Luka Matković. Bend čine Miloš Vrhovac na vokalima, Marko Dulić na bubnjevima, Andy Stevens na bas gitari i vokalima i Vladimir Lermajer i Ilija Kalinić na gitari. Evo šta sami članovi imaju da kažu o izdanju i samim pesmama.

- “Don’t You Want To Use Me” se sastoji iz pesama koje smo odabrali kao najpodobnije sa prvih demo EP-jeva. Sve do ovog izdanja bend je bio striktno instrumentalan, te je ovo delovalo kao prava prilika da iz nešto zrelijeg ugla ispunimo “pun potencijal” samih pesama i ubacimo vokalni element kao dodatnu strukturu. Što se tiče samog snimanja, imajući u vidu da upravo najviše uživamo u live nastupima, odlučili smo se da kompletno izdanje snimimo svi zajedno, kao bend, kako bismo što više preneli samu atmosferu koncerta. U ovom poduhvatu nam je mnogo pomogao Luka Matković iz studia Citadela, kod kog je sve I snimano.

Što se tiče samih pesama basista i pevač Andrew to opisuje na sledeći način:

IKKJO – Osećaj odbačenosti, izdaje, patnje... (oduvek je bio emotivac....), dok je u instrumentalnom obliku pesma bila davno posvećena našem Ilij, dok još nije bio gitarista ovog benda, nego samo jedan običan zbunjen momak iz Subotice....
PDR 4000 - mračna strana interneta???
NCVWVW - sarkastičan tejk na stereotip da je sva hevi muzika “satanistička”
Boravolli - naša omiljena instrumentalna pesma
Draga - draga
Stepdaughters – inspirisana ranim radovima jednog od naših omiljenih bendova/uzora

Na bendkempu se mogu čuti sve pesme sa vokalima i bez vokala, kao instrumentali. Interesovalo nas je zašto su se odlučili na ovakav potez, i evo odgovora:

- Što se tiče samih instrumentala, odluka da isti završe na bandcampu doneta je upravo iz razloga što su sve pesme prvobitno na demo verzijama bile u toj formi, dakle jednostavno smo želeli da razdvojimo omaž ka starim verzijama i neki novi spin na iste, a pretpostavljamo (znamo) da ima ljudi koji generalno mnogo više uživaju u instrumentalnoj muzici, a prate bend od početka, te je ovo takođe iz poštovanja njima, kao i svojevrsni podsetnik na to odakle je bend krenuo i u kom pravcu (otprilike) će se u budućnosti kretati...

Za kraj bismo se najpre zahvalili Helly Cherry portalu na podršci, kao i za sve ono što isti čini za scenu, a takođe smatramo da bi bilo u svakom slučaju najbolje da sam slušalac individualno interpretira pesme, premda se radi o nečem relativno univerzalnom.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva