foto Andrej Hlozan

Novosadski, do skora instrumentalni mathcore/post-hardcore bend POLYWHY, predstavio je novi video singl pod nazivom “PDR 4000”. Ova numera je ujedno i najava predstojećeg debi albuma “Dont You Want to Use Me” koji će se pojaviti 27. septembra.

POLYWHY je nastao početkom 2019. i do sada je objavio četiri EP izdanja. Novitet u bendu je pojačanje u vidu vokala Andya (do sada je samo svirao bas) i novog člana, pevača Miloša, što znači da će ovo biti prvo izdanje sa vokalima. Osim njih bend čine i Marko Dulić (bubnjevi), Vladimir Lermajer i Ilija Kalinić na gitarama. Upravo Iliju pitamo da nam kaže nešto više o pesmi i predstojećem izdanju:

- Pesma PDR4000, kao i sve ostale s budućeg albuma, potiče s prvih "demo" izdanja koje je bend objavio. Celokupan materijal rekreiran je s namerom da se na zreliji način prikažu date pesme, te razvitak istih tokom vremena. Novitet u celokupnoj priči oko ovog benda, upravo jeste dodatak vokala kao forme teksture, a imali smo osećaj da upravo ova pesma to najbolje prikazuje kao singl, u svojevrsnoj formi uvoda u buduće izdanje. Samo značenje pesme uvek preferiramo da ostavimo slušateljima, koji će kroz slušanje najbolje doneti sopstvene zaključke, završava Ilija.

Pa eto, poslušajte pesmu i pronađite njeno sopstveno značenje.