Hladno pivo se dvoipočasovnim koncertom u organizaciji agencije Long Play, pred više od 6.000 fanova u Belekspo centru, oprostilo od Beograda uoči najavljene višegodišnje pauze. Svojstveno Miletu Kekinu i ekipi, patetike ni u ovakvim okolnostima nije bilo, ali, poseban emotivan naboj se jeste osetio tokom celog koncerta, te su i bend i posetioci učinili sve da, u dugom nizu beogradskih HP koncerata, ovaj ostane u posebnom sećanju.

Posetioce je na sjajan način, jednosatnim nastupom zagrejao Atheist Rap, a set-listu za ovaj nastup im skrojiše momci iz Hladnog piva. Kao omaž, Ateisti odsviraše njihovu „Politiku“, koja se kasnije našla i u „pivskom“ programu. Mile, Zoki, Suba, Šoki i Deda su odmah zatresli dvoranu prvim velikim hitom u karijeri, „Pjevajte nešto ljubavno“. Pomisliše pojedinci da će retrospektiva ići hronološki, međutim, razuverila ih je već druga, „Mojoj majici“.

Dok se ispijala poslednja tura Hladnog piva u Beogradu, nekoliko pesama je obogaćeno zvukom trube, nekad standardnom u postavi benda – „Pravo ja“, „Sreća“, Šamar“... „Ranjeni i ludi“ su se pevali uz dvoranu osvetljenu mobilnim telefonima. Po tradiciji, na „Teško je ful biti kulMile je izveo osobu iz publike da odrepuje deo Eda Majke. Ovoga puta, Nađa je doživela ovacije.

U noći koja je sjedinila „pank prvoborce“, zaljubljenike u ranu fazu rada grupe, i one koji su Hladno pivo „uhvatili“ kada su počeli da se nižu hitovi, bendu je najveći „problem“ bio kako da ispuni sve želje pristigle na papirićima iz publike. Grla su se orila uz „Šamar“, „Pitala si me“, „Nije sve tako sivo“, „Samo za taj osećaj“, ali i uz poslednji singl „Štetočine“, ili tek nešto stariju „Kišnu nedelju“. Ateisti su svoj nastup završili „Minijaturom“, a na kraju koncerta Piva je, kao i uvek poslednjih godina, puštena „Kad sunce opet zađe“, te su oba benda, simbolično, na taj način odala poštovanje frontmenu KUD Idijota Branku Črncu Tusti.

Hladno pivo je na kraju „osvojilo“ još jedan prostor u Beogradu pred, pauzu koja će imati svoj rok trajanja, kako se svi nadaju. Sjajan odnos benda i publike, tako vidljiv u Belekspo centru, daje nadu da priča duga 35 godina nije definitivno završena i da će se, kad-tad, desiti nastavak.

foto: Live production