Dead Cross, supergrupa koju čine Michael Crain (Retox), Justin Pearson (the Locust, Head Wound City, Retox), Dave Lombardo (Slayer, Mr. Bungle, Fantômas) i Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle, Fantômas) su podelili “Christian Missile Crisis” najnoviji singl sa njihovog nadolazećeg drugog albuma pod jednostavnim nazivom “II”. Ovo izdanje izlazi 28. oktobra u CD, vinilnom i kasetnom formatu.

To je drugi singl sa novog albuma a do sada smo imali priliku čuti i singlove “Reign of Errors” i "Reign of Error". Nova numera je i dalje hardcore zvuk pomešan sa thrash metalom. Kad Dead Cross ne guraju punim plućima iza brzih ritmova Lombarda, isporučuju nabijene Slayerove rifčine. U međuvremenu, Patton pljuje i reži kroz politički nabijen tekst pesme.

Basista Justin Pearson je o pesmi rekao: “’Christian Missile Crisis’ očigledno napada organizovanu religiju, NRA – rupetine koje kompenzuju nedostatak muškosti fiksacijom za posjedovanjem oružja i pričama o ‘pravu’ na oružje”, ali i činjenicu da najveći broj Amerikanaca nije u stanju da ispregovara mir i preferira da stvari rešava nasilnim putem”.

Zbog pravila Jutjuba ili podešavanja samog benda moguće je da ćete spot moći da vidite samo na sajtu Jutjuba. Ukoliko se pojavi takvo obaveštanje, samo kliknite na link ispod.