foto: Iva Tanacković
Kultni beogradski post pank sastav iz devedesetih Klinički mrtav (poznat i kao Eklinika mortale) posle duže pauze (kad kažemo "duže", to baš i mislimo", videćete) je ponovo aktivan. Najpre koncertno da bi kraje prošle godine objavili trostruki singl koje su pratili novi nastupi. Bend je upravo objavio i svoj četvrti singl pod nazivom "Pas" koji u dobroj meri oslikava stari prepoznatiljivi zvuk benda.

Evo šta o novoj pesmi i ponovnom okupljanju za naš sajt kaže gitarista sastava Slobodan Jeremić:

- Pesma Pas je četvrta u nizu, puštena da se šunja po društvenoj mreži, prosto jer je to trenutno najneobavezujuća prezentacija, koja ne komplikuje stvari. Nakon 22 godine tišine bend se tiho prijavio sam sebi posle jednog kafanskog sastanka. Okruženi mecenama i poznanicima, omogućena je mirna tranzicija iz groznih 90-ih prošlog veka do još grđih 2000-ih novog milenijuma. Jednostavno, najbolje se snalazimo kada je nevreme. Za ovaj naš zadnji krug pesama potrebno je staviti kapu, čizme i malo ući u šumu jer mi nismo daleko. Tu smo odmah na obodu.

Poslušajte novi singl verovatno najpotcenjenijeg beogradskog benda devedesetih za koji je Nikola Vranjković u svom tekstu za naš sajt rekao: "Uz Bjesove možda i najbolji domaći bend devedesetih. Jako malo ljudi danas zna za njih i to je jako tužno". Treba li vam veća preporuka od ove?