Suede, Ryal Alber Hall 2010, foto: Paul Khera
Kratki igrani crno beli film “Autofiction” najava je novog istoimenog albuma britanske grupe Suede koji bi trebalo da bude objavljen 16. septembra ove godine. Novi, 16. po redu album objaviće diskografska kuća BMG. Poslednji studijski album “The Blue Hour” objavili su 2018. godine, piše NME.

U režiji i po scenariju Keti Lamber, u filmu glume Noa Granvil i Hana Hajton kao dvoje protagonista u ključnom emocionalnom raskršću i sadrži pesme Suede “She Still Leads Me On” i “15 Again”, o kojoj smo i pisali pre neki dan

“Film istražuje složenost sećanja, percipiranu istinu, komunikaciju i teskobu u ljudskim odnosima. Teme u središtu Suedeovog novog albuma “Autofiction”, koji je, kao što njegov naslov sugeriše, jedan od najličnijih zapisa Breta Andersona do sada”, stoji u saoštenju za javnost.

Scenaristkinja i rediteljka Keti Lamber dala je povodom promocije filma izjavu:

– “Autofiction” je o onom trenutku u vezi kada je presudno vreme. Trenutak kada si u određenim godinama i zauvek se osećaš neverovatno blizu. Kad nisi siguran jesi li s tom osobom, možeš li da nađeš drugu, ili je to ionako usrana društvena konstrukcija. Svidela nam se ideja o stvaranju filma koji se vrti oko noći (u realnom vremenu) i svirke – ali koji zapravo istražuje prošlost, sadašnjost i budućnost odjednom. Šta je zapravo zbrka osećanja? Zar nije to "supa od sećanja" u kojoj ionako stalno plivamo, pita se Keti na kraju. 

Pogledajmo sada film.