Nakon nešto više od mesec dana, premijerno i ekskluzivno na našem sajtu objavljujemo i drugu epizodu stripa „MU•無“ sestara Sare i Ane Živković. Samo ime i početnu ideju autorke stripa objasnile su u okviru uvoda u prvu epizodu te vam preporučujemo da je najpre pročitate ukoliko ste je propustili. A ukoliko se sećate početka, hajde da vidimo šta nam to nastavak donosi...

Druga epizoda ili sećanje #2 stripa ne nastavlja se direktno na priču iz prve epizode, već nam predstavlja novog lika jer se dešava u istom, kako je to danas popularno reći, "univerzumu". Već u prvoj epizodi sreli ste dečaka koji glavnog lika prve epizode Mihaila posmatra iz školskog dvorišta. Njegovo ime je Lazar, a sa njegovim detinjstvom upoznajemo se u sećanju #2 koje nas vodi u dan pre nego što se njegov život i detinjstvo potpuno ne promene. 

Anin i Sarin, sada već prepoznatljiv stil, predstavlja spoj zapadnog stripa i mangi. Sama priča je bez puno dijaloga pa i akcije, akcenat je više na atmosferi. Kiša koja pada sve više, oblaci koji se nadvijaju, izrazi lica, položaj i izgled tela, dugi pusti hodnici, visoki soliteri u prve tri table čine sasvim adekvatan "set-up" za ono što predstoji u poslednje dve.


Nakon čitanja druge epizode koja kao i prva ima otvoren kraj, nameću se pitanja kako bi se cela priča mogla razvijati. Kuda bi 3. epizoda mogla da nas odvede? Da li ka nekom novom liku ili nastavku priče likova iz prve dve? I, kada možemo očekivati narednu epizodu? Ana i Sara otkrivaju neke detalje:

- Strip će se sastojati iz 6 epizoda, od kojih svaka predstavlja jedan segment sećanja. U svakom sećanju upoznajemo se sa likovima stripa, a u poslednja dva sećanja dešava se obrt koji će uticati na dalji priču koja sledi nakon poslednjeg segmenta. U narednoj epizodi vraćamo se na priču o prodaji sećanja. Saznaćemo nešto više o misterioznoj organizaciji koja se bavi otkupom ljudskih sećanja. Kakva je to organizacija? Koji su njeni ciljevi? I na posletku, šta je to što će spojiti junake ove priče?

Epizoda #3 je već u izradi, a publika je može očekivati najkasnije u novembru.
_________________
Sara
i Ana Živković su bliznakinje rođene 1998. u Beogradu. Posle završene gimnazije u Beogradu upisale su japanski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Japanski jezik su diplomirale 2021. godine i trenutno su na master studijama. Stripom se bave od 2018. a njihov rad možete pratiti na sajtu Shidoosha.