Pogledajte GORILLAZ epski psihodelični spot za pesmu „Cracker Island“ koji je delom sniman i u BeograduSviđa ti se? Javi ostalima!


U delirijumu policijskih svetala i halucinacija, nagrađivani virtualni bend Gorillaz priziva novu zoru udružujući se s Nexus Studios kako bi stvorili epski psihodelični videospot za njihov letni hit “Cracker Island ft. Thundercat”.

U režiji umetnika i sukreatora Gorillaza, Jamieja Hewletta, i reditelja Nexus studija nominovanog za nagradu Emmy, Fx Gobyja, ”Cracker Island” vodi gledaoce na kasnonoćno putovanje u Grad Anđela. Murdoc je povodom premijere videospota izjavio: “Razmišljajte o tome kao o poslednjoj sceni u filmu, malo nakon velikog finala kada se junak (ja) sprema zakoračiti u zalazak sunca, odjavna špica. Tako je, krećemo od kraja. Zašto? JER RADIMO NA MISTERIOZNE NAČINE.”

Inače, prijatelj naše redakcije i veliki poznavalac pop kulture Nebojša Krivokuća skrenuo nam je pažnju na zanimljiv momenat da je deo spota sniman u Beogradu a u videu se pojavljuje i balerina, koreograf, glumica i rediteljka Sonja Vukićević (oko 2:50). Tragom ove informacije na Redditu smo naišli i post u kome se mogu pogledati i fotografije iza scene tokom snimanja uz komentar da su uslovi za snimanje u Srbiji dobri i da bi rado snimali ovde opet.
 


Izvorno smeštena u Kong studiju u zapadnom Londonu, grupa muzičkih otpadnika – Murdoc, Noodle, Russel i 2D – preselila se u Silverlake u Kaliforniji dok regrutiraju nove članove da se pridruže ‘Poslednjem kultu’, u potrazi za jednom istinom koja treba popraviti svet.

Cracker Island” je nastao u saradnji sa virtuoznim basistom i dvostrukim dobitnikom Grammyja, Thundercatom, a za dobitnu kombinaciju novi singl je producirao višestruko nagrađivani Greg Kurstin u saradnji sa Gorillaz i Remijem Kabakom Jr.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva