U delirijumu policijskih svetala i halucinacija, nagrađivani virtualni bend Gorillaz priziva novu zoru udružujući se s Nexus Studios kako bi stvorili epski psihodelični videospot za njihov letni hit “Cracker Island ft. Thundercat”.

U režiji umetnika i sukreatora Gorillaza, Jamieja Hewletta, i reditelja Nexus studija nominovanog za nagradu Emmy, Fx Gobyja, ”Cracker Island” vodi gledaoce na kasnonoćno putovanje u Grad Anđela. Murdoc je povodom premijere videospota izjavio: “Razmišljajte o tome kao o poslednjoj sceni u filmu, malo nakon velikog finala kada se junak (ja) sprema zakoračiti u zalazak sunca, odjavna špica. Tako je, krećemo od kraja. Zašto? JER RADIMO NA MISTERIOZNE NAČINE.”

Inače, prijatelj naše redakcije i veliki poznavalac pop kulture Nebojša Krivokuća skrenuo nam je pažnju na zanimljiv momenat da je deo spota sniman u Beogradu a u videu se pojavljuje i balerina, koreograf, glumica i rediteljka Sonja Vukićević (oko 2:50). Tragom ove informacije na Redditu smo naišli i post u kome se mogu pogledati i fotografije iza scene tokom snimanja uz komentar da su uslovi za snimanje u Srbiji dobri i da bi rado snimali ovde opet.
 


Izvorno smeštena u Kong studiju u zapadnom Londonu, grupa muzičkih otpadnika – Murdoc, Noodle, Russel i 2D – preselila se u Silverlake u Kaliforniji dok regrutiraju nove članove da se pridruže ‘Poslednjem kultu’, u potrazi za jednom istinom koja treba popraviti svet.

Cracker Island” je nastao u saradnji sa virtuoznim basistom i dvostrukim dobitnikom Grammyja, Thundercatom, a za dobitnu kombinaciju novi singl je producirao višestruko nagrađivani Greg Kurstin u saradnji sa Gorillaz i Remijem Kabakom Jr.