Beastie Boys dobijaju trg u NjujorkuSviđa ti se? Javi ostalima!

Nakon mnogo vremena bendu Beastie Boys će i zvanično biti ukazana čast u rodnom Njujorku budući da će ugao u Lower East Sideu nositi ime Beastie Boys Square.

Beastie Boys 2009., foto: Maddie Julien
Godine 2014. odbor zajednica u Njujorku odbio je predlog da se ugao ulica Ludlow i Rivington Street — poznat po naslovnici drugog albuma Beasti Boys-a Paul’s Boutique — preimenuje u “Beastie Boys Square”. Osam godina kasnije, obnovljenu prijavu za imenovanje odobrilo je Gradsko veće Njujorka, javlja PIX11 a prenosi Mulj. 

naslovna drugog albuma Beasti Boys-a
Paul’s Boutique, i ugao ulica koji će
nositi naziv “Beastie Boys Square
Ulični znak u čast Michaela “Mike D” Diamonda, Adama “Ad-Rocka” Horovitza i preminulog Adama “MCA” Yaucha trebao bi biti postavljen uskoro.

“Kao što mnogi od nas znaju, kada su Beastie Boys došli na scenu, stvarno su promenili hip-hop”, rekao je član veća Christopher Marte, i dodao: “Vidim to kao razlog za slavlje u Lower East Sideu, slavlje za hip-hop, a posebno slavlje za našu zajednicu koja je stvarno dugo organizovala da se ovo dogodi”.

Bivši predstavnik Bad Boy Recordsa i stanovnik Bruklina LeRoy McCarthy proslavio je potvrdno glasanje odbora izjavivši: “Put je bio dugačak, ali srećan sam što vlasti Njujorka formalno prihvataju autohtonu umetnost i kulturu hip hopa, pogotovo zato što je hip hop rođen na ulicama ovoga grada”.

Godine 2013. park u Brooklyn Heightsu preimenovan je u Adam Yauch Park.

Podsetimo, 2019. i Wu-Tang Clan je dobio kvart u Njujorku.


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva