Nakon mnogo vremena bendu Beastie Boys će i zvanično biti ukazana čast u rodnom Njujorku budući da će ugao u Lower East Sideu nositi ime Beastie Boys Square.

Beastie Boys 2009., foto: Maddie Julien
Godine 2014. odbor zajednica u Njujorku odbio je predlog da se ugao ulica Ludlow i Rivington Street — poznat po naslovnici drugog albuma Beasti Boys-a Paul’s Boutique — preimenuje u “Beastie Boys Square”. Osam godina kasnije, obnovljenu prijavu za imenovanje odobrilo je Gradsko veće Njujorka, javlja PIX11 a prenosi Mulj. 

naslovna drugog albuma Beasti Boys-a
Paul’s Boutique, i ugao ulica koji će
nositi naziv “Beastie Boys Square
Ulični znak u čast Michaela “Mike D” Diamonda, Adama “Ad-Rocka” Horovitza i preminulog Adama “MCA” Yaucha trebao bi biti postavljen uskoro.

“Kao što mnogi od nas znaju, kada su Beastie Boys došli na scenu, stvarno su promenili hip-hop”, rekao je član veća Christopher Marte, i dodao: “Vidim to kao razlog za slavlje u Lower East Sideu, slavlje za hip-hop, a posebno slavlje za našu zajednicu koja je stvarno dugo organizovala da se ovo dogodi”.

Bivši predstavnik Bad Boy Recordsa i stanovnik Bruklina LeRoy McCarthy proslavio je potvrdno glasanje odbora izjavivši: “Put je bio dugačak, ali srećan sam što vlasti Njujorka formalno prihvataju autohtonu umetnost i kulturu hip hopa, pogotovo zato što je hip hop rođen na ulicama ovoga grada”.

Godine 2013. park u Brooklyn Heightsu preimenovan je u Adam Yauch Park.

Podsetimo, 2019. i Wu-Tang Clan je dobio kvart u Njujorku.