Rage Against the Machine klasik jedina je pesma koja je svirala sa kanadske redio stanice u sredu.


Posle otpuštanja nekoliko istaknutih DJ-eva, radio stanica KiSS u Vankuveru puštala je pesmu Rage Against the MachineKilling in the Name” od srede u 6:00 ujutro prema lokalnom vremenu do sutradan u isto vreme, javlja medijska kuća Vancouver Sun.

DJ-evi su u raznim trenucima pauzirali pesmu kako bi primali muzičke želje. Kada je jedan slušalac zatražio da se pusti druga pesma, DJ je to ignorisao i nastavio da pušta “Killing in the Name”. Drugi slušaoci su se javljali i tražili da se pusti baš ta RATM pesma, a DJ je odgovorio sagovorniku: “Ostanite sa nama – ne znam kada ćemo je moći da je pustimo, ali pustićemo je”.

Predstavnici radija KiSS odbili su da komentarišu ovu neobičnu plejlistu od srede, ali taj potez je usledio pošto je stanica otpustila svoje jutarnje i poslepodnevne radio voditelje. Čini se da KiSS Radio, koji tradicionalno pušta savremeni pop i soft rock, koristi praksu u kojoj se stalno pušta različita vrsta muzike pre promene formata. Na primer, 2014., latino stanica iz San Francisca puštala je Nellyjevu pesmu “Hot in Here” 72 sata pre nego što je prešla na R&B.

Portparol KiSS radija rekao je za Vancouver Sun da ćemo “imati više detalja koje ćemo podeliti s vama u četvrtak o planovima za 104,9 FM u Vancouveru”.