Kopija filma na danas zaboravljenom VHS formatu koja je bila u vlasništvu glumca Toma Vilsona, koji je igrao Bifa Tanena u filmskom serijalu „Povratak u budućnost“ na aukciji „Heritidž aukšnsa“ iz Teksasa prodata je za rekordnu sumu od 75.000 dolara, javlja RTS.

Neotpakovana VHS traka hit filma iz osamdesetih Povratak u budućnost prodata je za 75.000 dolara na prvoj aukciji danas zaboravljenog i zastarelog formata za video reprodukciju.

Na aukciji, koju je održala kompanija „Heritidž aukšns“ iz Teksasa, predstavljeno je 260 VHS kaseta u originalnom pakovanju, od kojih su većina bile kopije filmova iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Kako prenose mediji, cena koju je dostigla kaseta filma Povratak u budućnost je najviša po kojoj je do sada prodata neka VHS kaseta.

Kopiju filma koja je pripadala glumcu Tomu Vilsonu, pratila je i njegova poruka u kojoj je stajalo:

„Ovo je VHS traka prvog izdanja Povratka u budućnost, koju mi je studio poslao u to vreme. Pošto sam misli da će VHS platforma postojati zauvek, sačuvao sam je, ali sada ne mogu da pronađem videorekorder. Šta da se radi. Uživajte!“.

Na opšte iznenađenje, među kolekcionalima VHS kaseta u poslednje vreme poraslo je interesovanje, posebno kada su u pitanju prva izdanja hit filmova ili su u originalnom pakovanju.