Lemmy dobio statuu na Hellfestu, pogledajte kako je nastajalaSviđa ti se? Javi ostalima!


Kako bi se obeležio ogroman doprinos koji je Lemmy Kilmister sa svojim Motorheadom dao rokenrolu, Hellfest je za svoje ovogodišnje izdanje podigao ogromnu statuu u čast ovog rokera.

Divovska skulptura sada se nadvija nad festivalskim terenom i čuva Lemmyjev pepeo, javlja Mulj. Francuska skulptorka Caroline Brisset preuzela je impresivan zadatak projektovanja i izgradnje kipa koristeći čelik kao materijal. Motörhead je objavio video o izradi, gde možete videti koliko je rada uloženo u postavljanje spomenika. Video zapis i počast možete pogledati u nastavku.

Preživeli članovi Motörheada Mikkey Dee i Phil Campbell odali su počast Lemmyju Kilmisteru na ceremoniji otkrivanja njegove statue na Hellfestu. Dee je rekao: “Sada je zauvek deo velikog festivala, i nadamo se da će ovakvih statua biti još puno širom sveta kako bi Lemmy i Motörhead mogli ostati deo sveta rokenrola koji je živeo celoga života”. Campbell je dodao: „Ovo je veliko zadovoljstvo. Bilo je jako zabavno svirati sa mojim prijateljima iz Scorpionsa, očigledno je bilo sjajno ponovno videti Mikkeyja, saznati kako je skulptura neverovatna i stvarno staviti Lemijev pepeo na Hellfest”.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva