Kako bi se obeležio ogroman doprinos koji je Lemmy Kilmister sa svojim Motorheadom dao rokenrolu, Hellfest je za svoje ovogodišnje izdanje podigao ogromnu statuu u čast ovog rokera.

Divovska skulptura sada se nadvija nad festivalskim terenom i čuva Lemmyjev pepeo, javlja Mulj. Francuska skulptorka Caroline Brisset preuzela je impresivan zadatak projektovanja i izgradnje kipa koristeći čelik kao materijal. Motörhead je objavio video o izradi, gde možete videti koliko je rada uloženo u postavljanje spomenika. Video zapis i počast možete pogledati u nastavku.

Preživeli članovi Motörheada Mikkey Dee i Phil Campbell odali su počast Lemmyju Kilmisteru na ceremoniji otkrivanja njegove statue na Hellfestu. Dee je rekao: “Sada je zauvek deo velikog festivala, i nadamo se da će ovakvih statua biti još puno širom sveta kako bi Lemmy i Motörhead mogli ostati deo sveta rokenrola koji je živeo celoga života”. Campbell je dodao: „Ovo je veliko zadovoljstvo. Bilo je jako zabavno svirati sa mojim prijateljima iz Scorpionsa, očigledno je bilo sjajno ponovno videti Mikkeyja, saznati kako je skulptura neverovatna i stvarno staviti Lemijev pepeo na Hellfest”.