Domaći sludge bend Nula predstavio je svoj novi spot-singl za pesmu "Seme". Ovo je drugi singl sa predstojeceg albuma So zemlje. Album izlazi 13. maja za Geenger records (digitalno izdanje), Three Moons Records (kasete) i Via Nocturna records (CD).

- Pesma Seme zatvara album, predstavlja njegovu kulminaciju, razrešenje, ali i podstrek za povratak na početak i zatvaranje kruga. Seme je klica svetlosti i čistote u svetu mesa i prljavog. Njega može da poseje reč, gest, slika, pokret, ton, misao koja ostaje urezana u svesti i nosi se kao drugo lice, tajno Ja, senka, dvojnik. Ova pesma je šta se desi kad pokušavamo da se pomirimo sa njim i pustimo da iz tog pomirenja nesmetano raste novina.

Muzička novina za slušaoce NULE u ovoj pesmi može da bude blast beat, koji se nametnuo kao jedino aranžmansko rešenje za bujicu tolikog intenziteta. A animacija Mihajla Dragaša - tek tu je sve uvek novina! Uživajte u utiscima! - poručuje gitarista benda Milan Vićić.


Bend Nula osnovan je krajem 2013. godine. Ono što je prvobitno bilo zamišljeno kao Down cover grupa postepeno prerasta u autorski bend. Stilska opredeljenja Nule su tekstovi na srpskom i beskompromisno "robovanje" gruvu. Tematika tekstova ide od ličnih ka univerzalnim temama i pitanjima.

Diskografija benda pruža sliku logične evolucije: od prvog demo snimka (izdatog 2015. za kuću Grim Reaper records kao kasetno izdanje), preko EP-ja Kenoma (digitalno izdanje za Black Bow records 2017. i split 12'' vinil sa beogradskim bendom In From The Cold za Ammonite, Grom i Geenger Records) do albuma So zemlje.

Nula gaji i nastavlja tradiciju najistaknutijih bendova post, sludge i doom metal orijentacije, poput Down, Crowbar, Neurosis, Cathedral, Yob itd.