foto: Nemanja Đorđević

Death metal bend Dawn of Creation, nekada iz Vranja, a od pre koju godinu baziran u Nišu, nastao je krajem 2011. i iza sebe ima samoizdat demo EP „Masquerade Poetry“, objavljen septembra 2014. Beleži i nekoliko značajnijih nastupa, između ostalih Belgrade Demo Fest i Hazardous Open Air (Šibenik) 2015. Nakon kraće pauze zbog ličnih obaveza članova, bend je ponovo aktivan. Skoro je dovršio svoj prvi dugosvirajući album „Self-Destructive Matters“ u produkciji Igora Lončara (Wave Studio). Dawn of Creation planira da objavi album tokom leta 2022. i da ga promoviše uživo. Članovi benda su gitarista i pevač Nikola Kostić, basista Miloš Đorić i bubnjar Dejan Pavlović.

Šestog maja bend je objavio prvi singl i spot za pesmu „Walking Hatred“ sa predstojećeg albuma koji svoju premijeru doživljava upravo na našim stranicama. Ali pre nego da svi zajedno pogledamo spot i poslušamo pesmu, upitali smo momke iz benda da nam malo približe prvi singl.

- „Walking Hatred" je najmlađa pesma sa albuma, nastala u periodu od maja do jula 2021. Ova numera predstavlja najjače adute benda: silovit i težak groove, klasične death metal deonice bržeg tempa i uplive modernih tokova metal muzike. Tekst govori o nemogućnosti razumevanja otrovne okoline i preziru pojedinca prema falš kvalitetima i osobinama mase; nastao je nakon naročito burnog vikenda članova benda, savršeno se uklopivši uz brutalnu muzičku podlogu. Kada je došlo do trenutka izbora pesme za prvi singl, nije bilo dvoumljenja: Walking Hatred je jednoglasno izabrana, i bend veruje da ova numera u stilskom smislu najbolje predstavlja Dawn of Creation, zaključuju Nikola, Miloš i Dejan.