foto: Clara Balzary

Sastav Red Hot Chili Peppers objavio je novi singl „Poster Child“ koji će se naći na njihovom predstojećem albumu Unlimited Love. Oslanjajući se na ideju iz klasika Billyja Joela “We Didnt Start the Fire”, “Poster Child” predstavlja Antony Kiedisa koji izgovara imena brojnih muzičara, glumaca, političara i drugih osoba koje su oblikovale prošli vek. Samim tim i Pepperse.

Billy Idol, Robert Plant, Ulysses Grant, Parliament, Led Zeppelin, Thin Lizzy, Ramones, Judas Priest, Duran Duran, Motörhead su samo neka od imena koje Anthony Kiedis pomine u ovom singlu.

Nova ploča trebalo bi da bude objavljena 1. aprila za Warner Records, a u pitanju je njihovo dvanaesto studijsko izdanje koje nasleđuje album The Gateway iz 2016. godine.

Nadolazeći album sadrži 17 pesama, a producirao ga je Rick Rubin. Reč je o prvom izdanju benda na kojem učestvuje gitarista John Frusciante, povratnik u bend nakon 2006. godine.

Pre ove stvari RCHP su objavili singl „Black Summer. Novi singl je urađen i u vidu animiranog spota ali se on za sada može pogledati isključivo na fejsbuk stranici benda.