Metal Lords” je novi film čiji je fokus muzika. I to metal.

Dva klinca osnivaju metal bend u srednjoj školi u kojoj je tačno dvoje dece kojima je stalo do metala. Ne mogu da našu basistu, ali postoji jedna devojka koja svira violončelo. Moraju da sarađujui ako ikada žele da pobede u Borbi bendova. Otprilike je ovo scenario novog muzičkog filma o odrastanju i sazrevanju koji će uskoro objaviti Netflix, pišu kolege sa Mulj portala. 

Kokreator “Game Of ThronesDB Vajs je dugogodišnji metalac koji je naterao bend Mastodon da se dva puta pojavi u toj seriji. Ako to znamo potpuno je jasno zašto je njegov novi film upravo “Metal Lords”. Film je režirao Piter Soleto, s Vajsom kao scenaristom i producentom i gitaristom Rage Against The Machine Tomom Morelom kao izvršnim muzičkim producentom. 

Vajs i koproducent Greg Šapiro zapravo su želeli da snime ovaj film od ranih 2000-ih, a prvobitno je trebalo da se zove “Metal Heads”.

– Kada smo David Benioffi ja počeli da radimo na projektu GOT oko 2006., shvatio sam da je plan bio, ako i kada se GOT završi – što se činilo verovatnim – otići ću i snimiti svoj metal film s Gregom – rekao je Vajs za Billboard . – Trinaest godina kasnije, razgovarao sam s Gregom i on mi je rekao: ‘Hajde da radimo Metal Lords.’ U međuvremenu je osvojio Oskara za “The Hurt Locker” i producirao “Zero Dark Thirty” i sve filmove o Haroldu i Kumaru.

Metal Lords” na Netflix stižu 8. aprila. Pogledajte trejler: