Strip „Čarobna šuma“ — Još jedna mala strip-terapija, omaž kiosk stripovima 80-ih i obično-neobična avantura



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Dragi Heličerijevci, pred vama je druga epizoda Brizze i Burre, junaka koji su debitovali u stripu "Zečje uho" na Helly Cherry webzinu krajem 2019. godine

Iako se radi o alternativnom i andergraund stripu, "Zečje uho" je izazvalo pozitivne reakcije javnosti pa i strip kritike u mejnstrim medijima poput Politike. Jednostavno, niko nije ostao imun na nalet strip nostalgije i asocijacije na Bonelijeva kiosk strip izdanja ili pisane palp romane. 

Osim ovog estetskog momenta i ugođaja, sama priča je bila podjednako uzbudljiva i razigrana. Tako obična a tako neobična uz obilje andergraund i popkulturnih referenci koje komuniciraju sa čitaocem na još jednom nivou.

Naši junaci Brizzo i Burra se ovoga puta nalaze u novoj avanturi, u Čarobnoj šumi u kojoj nisu sami. I u ovoj priči vas očekuju obično-neobični događaji, andergraund i popkulturne reference, slepstik, psihodelični, nadrealni pa i filmski momenti. I pre nego svi zajedno zakoračimo u Čarobnu šumu, daćemo reč Kostji Ribniku, autoru ovog stripa, da nas lagano uvede u priču...

U ovoj epizodi "Čarobna šuma" Brizzo i Burra upadaju u nove avanture koje se uglavnom sastoje od izbjegavanja kiše žireva, promatranja mravinjaka i motanja po jednoj šumskoj birtiji. Paralelno, pratimo priču o dvije djevojke iz Kalifornije, dobroćudnom skinhedu, jednoj babi i seoskom frajeru Brkiju. Još jedna mala strip-terapija i omaž kiosk stripovima iz 80-ih, ex-yu autorskim stripovima te heavy/crossover muzici iz tog perioda. 

Nadam se da ćete uživati u ovom Helly Cherry epizodnom web izdanju do, nadam se i štampanog integrala (vjerovatno po završetku 3. epizode).

Sigurni smo da negde postoji paralelni svet u kome se sve ovo baš ovako zaista i odigralo, svet u kome su se u Jugoslaviji krajem 80-ih našla dva Italijana, dve devojke iz Kalifornije, seoski skinhed-krčmar sa neverovatnom pričom unutar priče i prepuna andergraund svirka. 

Strip možete besplatno preuzeti u PDF i CBR formatu ovde ili čitati direktno u nastavku. 

Uživajte jer - "bogatiji smo za još jednu priču, za još jedan kraj."




Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva