The Strange
su u 2022. godinu zakoračili sa novim singlom “Suffering Jukebox” koji se smestio na sjajnom EP izdanju “Not Now Not Ever objavljenom u avgustu prošle godine, otkrivši se u jednom novom svetlu i najavivši novu etapu benda.

Bend je inspiraciju za novi singl pronašao u kultnom američkom indie rock sastavu Silver Jews i pesmi sa njihovog materijala “Lookout Mountain, Lookout Sea”. Složili su se da bi u nekom paralelnom svemiru “Suffering Jukebox” mogla biti savršena Strange pesma.

Novi singl tako je dobio prateći umetnički crno-beli video koji se na savršen način uklopio s nostalgičnim tekstom nove pesme, u kojoj su se, kako poručuje gitarista benda, Dalibor Pavičić, i sami pronašli.

“Karakteristična situacija benda u kojoj su članovi bazirani u raznim gradovima tj. državama potaknula me na video spot u tehnici kolaža, crno bijelog formata gdje se preklapanjem situacija i urbanih pejzaža daljnom asocijacijom dočarava sam tekst pjesme” poručuje reditelj i vizuelni umetnik Dinko Čvorić – Doringo o spotu na kom je radio uz Ištvana Širolu i Petra Fabijana.