The Strange, miljenici domaće i strane kritike, ponovno su u igri na veliku sreću svih ljubitelja alternativne muzike. Tri godine posle međunarodno etabliranog albuma “Echo Chamber”, The Strange su predstavili novi singl “Not Now Not Ever” u paketu s istoimenim EP izdanjem.

Reč je o novoj neodoljivoj i očaravajućoj fuziju americane, alter-countryja i indie rocka kojom nas vode u svoj magičan muzički svet.

Premijerni singl s EP-a “Not Now Not Ever” dolazi u pratnji zaigranog spota po ideji Dalibora Pavičića koji ga je osmislio, dok montažu potpisuje Dinko Čvorić – Doringo.

Postavu grupe The Strange čine vrsni muzičari Kris Ekman, Dalibor Pavičić, Luka Benčić, Matko Botić, Ištvan Širola, Jasmin Đečević, Andrej Jakuš i Ozren Žnidarić. Novi EP snimili su u riječkom studiju G.I.S. Mateja Zeca gde su se osećali najležernije.

Rezultat je odlična energija na snimanju koja je rezultirala sa tri pesme na EP-u koje vam neće tako lako izaći iz glave. Uz autorsku “Not Now Not Ever” smestili su i dve pesme za koje su shvatili da mogu da naprave interesantnije i drugačije verzije i odlučili da im daju novi život. Reč je o pesmama “Suffering Jukebox” Silver Jewsa i “Age of Consent” New Ordera. Iza aranžmana pesama stoji ceo bend dok je za mastering zaslužan Denis Blekam, Skye Mastering (Škotska).