foto: Angelina Kačunković

Posle dva objavljena singla sa predstojećeg albuma „Koren“, grupa Sink predstavila je novi spot-singl. U pitanju je numera pod nazivom „Nemam odgovore“ a pesmu prati spot koji je režirala mlada beogradska umetnica Anđela Tončev.

U aprilu ove godine grupa Sink će obeležiti deset godina postojanja i kako navode „konačno obradovati publiku“ novim, trećim izdanjem.

„Nemam odgovore je netipično kratka pesma u odnosu na ono što je publika navikla da čuje od nas. Bio je to svojevrstan izazov, ali trudili smo se da budemo koncizni i direktni ovog puta. Iskreno se nadamo da će biti uslova za održavanje rođendanskog koncerta na proleće i zvanične promocije novog albuma. Imamo dobar album i jedva čekamo da ga publika čuje u celosti!“ – navode iz benda.

Režiserka spota Anđela Tončev osvrnula se na svoj novi rad: "Najviše me je zanimala estetska strana pa sam odlučila da malo skliznemo u eksperimentalnu formu, pre nego da imamo čvrstu dramaturšku strukturu. Htela sam da se igramo sa različitim prostorima, sa dimom i vatrom. Ideja mi je bila da prenesemo neki osećaj začudnosti, magije, začaranosti, da se neko ko gleda oseća kao da prolazi vizije zajedno sa glavnim junakom."

Podsetimo, grupa Sink je do sada objavila dva singla sa novog albuma i to pesme „Tri ne“ i „Postoji znam“.