23. novembra Nik Rajder, njujorški detektiv i jedan od klasičnih Bonelijevih likova, kog je 1988. stvorio Klaudio Nici, vraća se na kioske u Italiji u novim avanturama o čemu ste mogli čitati i na našim stranicama.

Pod nazivom Nik Rajder: Nove istrage, nove epizode Nika Rajdera biće objavljivane u klasičnom Boneli formatu sa 96 crno-belih stranica. Prva od novih avantura je naslovljena Trideset godina kasnije i napisao ju je sam Nici, uz crtež Đovanija Fregijerija, piše Fumetto Logica a prenosi Strip blog.

Objavljen je i sinopis prve povratničke epizode, kao i dve table. Ubijen je fotograf specijalizovan za skandalozne slike. Nik Rajder i njegov kolega Ričard Vareli (koji se sprema da se venča sa prelepom Glorijom) su zaduženi za istragu, ali vrlo brzo nailaze i na drugi leš i suočavaju se sa spletom ucena i misterija koje neće biti lako razotkriti.


Među autorima serije biće scenaristi Davide Rigamonti i Đovani Eker i dizajneri Đovani Fregijeri, Mario Jani, Marko Fodera, Masimo Sipriani, Ivan Vitolo, Ivan Zoni i Rosario Raho. Naslovničar serije je Rosario Raho.

Nik Rajder je prvobitno objavljen 1988. i prvi je Bonelijev detektiv, kao i strip serijal krimi žanra. U njegovim avanturama scene krvi i seksa nisu strane, a svojim zapletima i nepredvidivošću ove epizode su držale pažnju čitalaca do samog kraja. Veliki uspeh koji je u to vreme imao Dilan Dog je bacio senku na Nika Rajdera, ali je serijal upravo zbog kvaliteta priča vremenom dosegao odlične rezultate.