Điđi Kavenago više nije naslovničar Dilana DogaSviđa ti se? Javi ostalima!

Počev od septembra 2021. godine, Điđi Kavenago više neće biti naslovničar redovnog Dilan Dog serijala.

Redovni mesečni serijal Dilana Doga imaće nove naslovničare. U pitanju su braća Raul i Đanluka Čestaro, dva dizajnera koja će zameniti Điđija Kavenaga, čija će poslednja naslovnica krasiti 420. broj Dilana Doga koji nosi naziv Dženi, javlja Strip blog.

Stoga će prva naslovnica braće Čestaro krasiti 421. broj redovnog mesečnog serijala Dilan Dog, koja će se na italijanskim kioscima naći 30. septembra i proslaviti 35. godina Dilana Doga. Epizoda će nositi naziv Varijabla, a predstaviće priču prema scenariju Paole Barbato, uz crtež Fabija Čelonija.

Nakon što su se 1996. godine pridružili crtačkom osoblju izdavačke kuće Boneli, Raul i Đanluka prvobitno su bili najzapaženiji po svom radu na Teksu. 2020. godine su postali naslovničari dvomesečnog serijača Dilan Dog Old Boy.

Roberto Rekioni je na svoj Fejsbuk nalogu promovisao ovu promenu naslovničara, navodeći kako Điđi Kavenago trenutno ima ”druge prioritete”, ne pružajući dodatne informacije. Điđi Kavenago je postao naslovničar Dilana Doga 2016. godine sa brojem 363. kada je na toj poziciji zamenio Anđela Stana.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva