NULA NIJE KRAJ - novi spot i singl "Zero" balkanskog industrial metal benda Firmament13Sviđa ti se? Javi ostalima!

Kad je nešto na 'nuli', to može značiti više stvari - da je nešto bez vrednosti, bez tela-opipljivog, ili da se nalazimo na početku nečega.

Industrial metal bend Firmament13, razgranat između Srbije i Hrvatske se nalazi na početku nečega o čemu bi svaki bend trebalo da sanja i dostigne, kojim god sredstvima - to je debi izdanje. Dario, Miloš i Milan su ovih dana izbacili prvi singl "Zero" sa DIY spotom, kojim najavljuju svoj prvi album.

Značaj ovog singla je to što je to među prvim snimljenim pesama, a da je neposredno inspirisana samouništenjem, shodno situaciji u svetu, koja se u neku ruku smiruje, ali opet, napetost ostaje. Dodajmo uz to i "budžetni" spot, sniman u skromnim domovima članova benda, "na tri kraja sveta", kako kaže Miloš, gitarista.

Ono što je primetljivo jeste na prvi mah neprimetni uticaj black/death metala, u tragovima, pre svega zbog čvrstine riffova i celokupne atmosfere, ili se to samo pričinjava autoru ovog teksta - sačekajmo finalni proizvod, koji je u procesu miksovanja i iscrpnih priprema. Verujem da bi sve bilo mnogo lakše da su članovi zaglavljeni u studiju i da opravdaju znoj, eventualno krv. (Možda ne krv).

I pored toga, očekuje se kvalitetan materijal, jer su zaista retki izdanci industriala koji mogu da pokrenu scenu, stoga je Firmament13 ozbiljan kandidat na našim prostorima.

Daniel Tikvicki


Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva