foto: Nemanja Đorđević
Drugo veče Arsenal festa proteklo je u punom sjaju uz više od osam hiljada posetilaca koje ni ovog puta kiša nije omela ni u testiranju, ni u poseti festivalu. Druge festivalske večeri testirano je više od dve hiljade ljudi.

Glavnu binu festivala do usijanja ovog petka doveli su velikani Hladno Pivo svirajući neke od svojih najvećih hitova. "Nakon godinu i po dana grozomorne tišine, konačno smo pred živim ljudima, koji skaču", rekao je Mile Kekin i pokrenuo šou.

Nastup australijskog dab virtuoza Dub FX-a publici je doneo nestvarnu enegriju, a za žurku večeri bili su zaduženi momci iz Dubioze koletiv, koji su više od 90 minuta frenetičnim nastupom podigli festival do usijanja. "Ovo je naš prvi koncert posle 16 meseci, srećni smo što smo ponovo u Kragujevcu. Posvećujemo svirku Mikici Zdravkoviću koji nas je prvi doveo u Kragujevac", poručio je bend.

Na Garden bini sinoć je nastupilo nekoliko trap/hip hop izvođača, među kojima su Klinac i Kendi, ali i mladi regionalni talenti Kika, Dram i Svemirko. Kolja, Nikom ništa i Scordisci još jednom su ispunili očekivanja posetilaca i držali Garden stage prepun cele noći. Ova bina zatvorena je u ranim jutarnjim satima emotivnim nastupom Nikole Vranjkovića.

Explosive DJ stage doneo je pravu poslasticu fanovima elektronike uz odlične nastupe Bokee, Kristijana Molnara, Andrew Mellera i Lee Dobričić.

Večeras su za posetioce spremni Osvajači, Riblja Čorba, Yngwie Malmsteen i Orthodox Celts za čije je nastupe rezervisan Main Stage, dok će na Garden-u nastupiti Peter Vein, Gazorpazorp, Ivan Jegdić, Voyage • Rouzi • X, Sajsi MC, Dead Joker, Kanda Kodža i Nebojša, Texas Flood i Pero Defformero.

Festivalske kapije zatvoriće elektronske zvezde na Explosive DJ stage-u, među kojima su Sale Janković & Markwood (LIVE). Hunckie b2b Petrovitz YU, Wise D & Kobe i Dejan Milićević.