Posle samo 4 meseca od prethodnog spota „Dog Will Bark“, beogradska izgasirana hardkor/metal ekipa izbacila je novu vizuelnu akviziciju u vidu spota za pesmu „Blind Spot“, sa njihovog poslednjeg izdanja „Truth Be Sold“. Napucan akcijom do samog kraja, spot otkriva lične i bendovske motive BFHC ekipe, pa imamo kamionet, custom harlija, išarane ulice, be-em-iks, tegove, dimne bombe, pa čak i čirlidersice u finalu. Jer, džaba ti ekipa, ako niko ne navija za nju.

Saradnja sa Dušanom Jaukovićem se pokazala uspešnom, jer isti producentski tim, na čelu sa Dušanom, potpisuje i ovaj spot benda Blankfile. I tačno se vidi da je Jauković dobro opipao puls benda, te pojurio tu urban street estetiku. Većina lokacija i kadrova zato ne izgleda lokalno, koliko zapravo jeste - bend je, sve snimio u krugu industrijske zone (u kojoj je i njihov studio), a spot odaje utisak ulica Bruklina ili severnog Londona...na srpski način.

Što se same pesme tiče, na prvo slušanje imamo jedan hardkor klasik, sa modernim metal aranžmanom i rečima koje daju gas do kulminacije u poslednjem sing along refrenu. Ipak, Petar, frontmen benda, skreće pažnju na ličnu emotivnu pozadinu ove pesme za koju kaže da je „smišljao dve godine, a napisao za pola sata“. Očigledno da pesma nudi više slojeva onima koji vole da zađu u dublje analize...mada, u slučaju Blind Spot, uživanje je garantovano i bez većih filozifija. Ton do daske, i potrudite se da ne polomite nešto.