Beograd kao Bruklin ili London u novom spotu benda BLANKFILESviđa ti se? Javi ostalima!


Posle samo 4 meseca od prethodnog spota „Dog Will Bark“, beogradska izgasirana hardkor/metal ekipa izbacila je novu vizuelnu akviziciju u vidu spota za pesmu „Blind Spot“, sa njihovog poslednjeg izdanja „Truth Be Sold“. Napucan akcijom do samog kraja, spot otkriva lične i bendovske motive BFHC ekipe, pa imamo kamionet, custom harlija, išarane ulice, be-em-iks, tegove, dimne bombe, pa čak i čirlidersice u finalu. Jer, džaba ti ekipa, ako niko ne navija za nju.

Saradnja sa Dušanom Jaukovićem se pokazala uspešnom, jer isti producentski tim, na čelu sa Dušanom, potpisuje i ovaj spot benda Blankfile. I tačno se vidi da je Jauković dobro opipao puls benda, te pojurio tu urban street estetiku. Većina lokacija i kadrova zato ne izgleda lokalno, koliko zapravo jeste - bend je, sve snimio u krugu industrijske zone (u kojoj je i njihov studio), a spot odaje utisak ulica Bruklina ili severnog Londona...na srpski način.

Što se same pesme tiče, na prvo slušanje imamo jedan hardkor klasik, sa modernim metal aranžmanom i rečima koje daju gas do kulminacije u poslednjem sing along refrenu. Ipak, Petar, frontmen benda, skreće pažnju na ličnu emotivnu pozadinu ove pesme za koju kaže da je „smišljao dve godine, a napisao za pola sata“. Očigledno da pesma nudi više slojeva onima koji vole da zađu u dublje analize...mada, u slučaju Blind Spot, uživanje je garantovano i bez većih filozifija. Ton do daske, i potrudite se da ne polomite nešto. 

 
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva