(Intervju objavljen u sećanje na Vojkana Miloševa, DJ Zlikovca – 1966-2021)


Dr PISODAR KRPUČIĆ: Dobra večer štovani gledatelji, nalazimo se na adresi Drvarska 12, Vršac u slavnom muzičkom studiju „TEHNO JAJCI“. U njemu upravo vokalno-instrumentalni sustav „TEHNO MUDA“ priprema svoj najnoviji album čiji članovi VLADA i ZLIKOVAC će nam priopćiti što u ovom studiju čine trenutačno.

VLADA: Mi pravimo, eto, neki GEJ-ELEKTRO album koji je zapravo omaž Radomiru Belaćeviću, Bati Živojinoviću kao i autorima filmova „ĆAO INSPEKTORE “ i „BUBA-ŠINTER“ i generalno toj nekoj gej tematici u našoj kulturi.

ZLIKOVAC: Upravo privodimo kraju projekat koji će se zvati „Imate li vazelin?“ za koji mislimo da odlično odrazava duh vremena, jer danas ništa ne mozete da završite bez vazelina. Mi se, ustvari, borimo protiv zla zvanog POLITIČKA KOREKTNOST i instrumentalizacije politike identiteta i manjinskih prava u svrhu osvajanja i očuvanja vlasti i izvlačenja lične koristi. Mislim da će ovaj album zadati smrtonosni udarac toj pošasti našeg doba.

VLADA: Ili će zbog njega nama neko zadati smrtonosni udarac!?

ZLIKOVAC: Da, hahaha, pre će tako biti, u pravu si, Vlado!

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Htio bih da vas upitam na koji se način vi borite protiv te POŠASTI POLITIČKE KOREKTNOSTI, kako je vi nazivate? Da li, možda, idete sami u kino, da li brijete noge?... Da li ljubite promatrati nage muškarce pod tušem?

ZLIKOVAC: E, pa, za razliku od mnogih mi ne okrećemo sudbini sopstvenu zadnjicu, nego joj hrabro gledamo u oči i borimo se za slobodu!

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Sloboda je kompleksan termin koji obuhvaća toliko toga-za kakvu se vi slobodu zapravo borite... za slobodu govora... ili slobodu vjeroispovesti... ili možda, čak za slobodu neograničenog koitiranja?

ZLIKOVAC: Borimo se za našu ličnu, ali i kolektivnu slobodu izražavanja!

VLADA: Za slobodu da mrzimo sve redom podjednako!

Dr PISODAR KRPUČIĆ: To je isto govorio i gospodin GG ALLIN, zar ne? Dakle lijepo je čuti da vi slijedite pozitivan primjer jedne tako značajne ličnosti u historiji svjetske pop kulture!... Nedavno ste snimili i jedan video, kako je naslovljen taj uradak?

ZLIKOVAC: Da, nedavno smo javnosti predstavili video „MEĐUNARODNA BANDA“.

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Prema našim nezvaničnim informacijama taj video je trebao biti radikalnije naslovljen, nešto kao:“OJ PEDERU, PEDERU, ŠTO ĆEMO ZA VEČERU“?

VLADA: Dobro, to su stihovi RADOMIRA BELAĆEVIĆA koji se čuju u našoj pesmi „MEĐUNARODNA BANDA“.

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Tko je RADOMIR BELAĆEVIĆ, za one koji to još uvijek ne znaju?

VLADA: On je bio školski drug mog dede, išli su zajedno do četvrtog razreda osnovne škole, on je bio rođen u nekadašnjem selu SAKULJE koje više ne postoji zahvaljujući firmi „POVRŠINSKI KOPOVI KOLUBARE“ koje ovom prilikom pozdravljam!... Dakle ova pesma je posveta njemu, ali i svim onim velikanima iz filma „ĆAO INSPEKTORE“ koji više nisu sa nama...

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Postoji zanimljiva anegdota o tome kako ste prvi put na filmu vidjeli gospodina BELAĆEVIĆA?

VLADA: Jednom prilikom, u drugoj polovini devedesetih, u našoj kući se skupila cela familija i komšiluk da gledamo premijeru filma „DEČAK IZ JUNKOVCA“ na prvom programu RTS, ja sam tada još išao u osnovnu školu. Gledali smo film sa velikom paznjom nekih 15-20 minuta, sve do one scene kada Belaćević krene da vaćari onu curu u toplesu, onda je baba ustala, viknula prekorno:“Ludak!“ i ugasila TV!... Sećam se i da sam ga jednom video na nekoj svadbi ili ispraćaju, video sam i to njegovo „zavrtanje“ dok igra, svi su govoli nešto u stilu:“Evo ga, došao je onaj ŠAŠAVI!“

Dr PISODAR KRPUČIĆ:
Vi ste, gospodine ZLIKOVČE, imali priliku i da lično upoznate gospodina Belaćevića, zar ne?

ZLIKOVAC: Da, to je bilo tog ludog letnjeg dana na „JUGOSLOVENSKOM FESTIVALU JEFTINOG FILMA“ u Subotici 2000. godine.To je bio apsolutno nezaboravan događaj, jer niko nije umeo da pokrene masu i proizvede oduševljenje kao on! On je prosto otvarao čakre svojom harizmatskom pojavom...

Dr PISODAR KRPUČIĆ: A koje vi čakre otvarate sa ovom vašom VAZELINskom fazom, je li to možda ona niža MULADHARA čakra ili...?

ZLIKOVAC: Pa namera umetnosti je da otvara više čakre, ali kod nekih ljudi otvara i te niže čakre, međutim, mogu reći da je Belaćevićeva poezija nas inspirisala na jedan umetnički uzlet...

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Da, u kultnom slikopisu „ĆAO INSPEKTORE“ briljira harizmatični BATA ŽIVOJINOVIĆ, budući da postoje tri nastavka, mozete li mi reći u kojemu od njih je, po vašem mišljenju, on najseksepilniji?

ZLIKOVAC: Mi mislimo da je najseksepilniji u prvom delu...

Dr PISODAR KRPUČIĆ: U gej krugovima BATA ŽIVOJINOVIĆ slovi kao najseksepilnija slikopisna zvijezda bivše JUGOSLAVIJE, što vi o tome mislite?

VLADA: Naravno da jeste, pa nisu ga za džabe zvali BATA ŽIVOTINJA!

ZLIKOVAC: Imao je neki neodoljivi ANIMALNI MAGNETIZAM!


Dr PISODAR KRPUČIĆ: U vašem videu se vidi i nešto sasvim originalno, dosada neviđeno u video spotovima, a to je jedna plastična vrećica koja se sve vreme vidi u uglu videa. Čuo sam već mnoga nagađanja o misterioznom sadržaju te vrećice pa sam htio da vas upitam - možete li nam razotkriti što se u njoj zapravo nalazi?

VLADA: Zikovčeve PRLJAVE GAĆE!

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Ma je li to moguće?

ZLIKOVAC: To su glasine i podmetanja – u toj kesi se nalazi jedno veliko PORODIČNO PAKOVANJE VAZELINA!

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Znači nije vam dovoljno obično pakovanje, već morate imati veliko, PORODIČNO PAKOVANJE VAZELINA? Vi ste, čini se, veoma aktivni u njegovoj potrošnji?

ZLIKOVAC: Ja sam već rekao da ovde bez vazelina danas ništa ne može da se uradi!

VLADA: VAZELIN je jedino legitimno političko sredstvo trenutno!

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Kako je došlo do toga da vi, cijenjeni Vlado, postanete pjevač „TEHNO MUDA“?

VLADA: To se desilo sasvim spontano, došli smo iz gljivarenja i odlučili da se malo igramo sa VOKODERom koji je ZLIKOVAC upravo bio nabavio. Onda sam se ja setio jednog WOSTOKovog stripa u kojem je on koristio već pomenute BELAĆEVIĆeve stihove „OJ, PEDERU, PEDERU...“ Krenuli smo bez ikakvih ambicija, a kasnije sam saznao da sam ja novi pevač TEHNO MUDA, a da je WOSTOK izbačen iz grupe! Sad sam u bendu, moram da pevam, ZLIKOVAC me maltretira, eto, da se javno požalim!

Dr PISODAR KRPUČIĆ: TEHNO MUDA su već imala jedan album vrlo srodan po tematici ovom o kome dnas govorimo, mislim da se zvao „DISCO IS NOT DEAD“!, zar ne?... Kakva je veza između ta dva albuma, postoji li uopće veza između plesne muzike, gej populacije, otkud ta fascinacija rubnim fenomenima kulture i socijalnog života?

ZLIKOVAC: Pa, bavimo se skrajnutim i marginalizovanim temama, kao što sam već na samom početku razgovora rekao, izuzetno mi smeta takozvana politička korektnost, način na koji se ostvaruje i njene reperkusije na naš svakodnevni zivot i mislim da je to upravo i najveća motivacija za ovaj naš projekat. Radomir Belaćević je svojim radom provocirao pitanje primene političke korektnosti kod nas, u našoj kulturi koja je prepuna primera navodno „necivilizacijskih“ primera i „političke nekorektnosti“ koje navodno treba iskoreniti da bi se ostvarilo „kulturno“ i politički korektno društvo! Razbiti tabue, srušiti tabue, to je glavna svrha i motivacija onoga što već više od 20 godina rade TEHNO MUDA!

VLADA: Što se tematike pesama tiče, mogu reći da onaj koji kaže da su one protiv gej populacije jeste pravi idiot! Ovo je naš izrazito POLITIČKI album, mogu to slobodno da kažem, koji govori o odnosu podređenosti i dominacije, nadam se da će se ovaj naš novi spot koji je snimio i montirao ZLIKOVAC ljudima svideti, da je duhovito, a ko ne misli tako... jebiga, šta da se radi?

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Kakvi su vaši planovi za budućnost?

ZLIKOVAC: Čekamo da se završi ovo ludilo, pa da krenemo da objavljujemo pesme periodično u formatu singlova za onlajn etiketu „DECIVILISER RECORDS“...

VLADA:
I objaviće disk u fizičkom obliku ZDENKO FRANJIĆ, iako on to još trenutno ne zna, ha,ha,ha!

ZLIKOVAC: Najvažnije je reći da čekamo da se raščisti ova situacija sa Koronom, pa da krenemo u...

VLADA: Klasni rat!

ZLIKOVAC: Ha,ha,ha, ne, nego da krenemo da nastupamo uživo sa ovim materijalom!

Dr PISODAR KRPUČIĆ: Možda bi sada mogli da damo i neki zaključak čitavog ovog razgovora - Gospodin BELAĆEVIĆ, VAZELIN i TEHNO MUDA udruženi ČAROBNA VRATA otvaraju i podižu uljudbu na savim novu egzistencijanu razinu!

LINKOVI:
Emisija posvećena novom albumu „Tehno Muda“ se može pogledati na ovom linku.Video za pesmu “Međunarodna Banda” se može videti ovde.