Banger Films predstavlja “Heavy Metal Hitchhiker”, originalnu humorističku web seriju od osam epizoda koju proizvodi njihova digitalna divizija BangerTV.

Seriju potpisuje Mark Ričardeli (“Shredders Of Metal”, “Protest The Hero: Of Own Volition”), a glumi komičar Geret Džejmison. Muzika koja će se naći u njoj je potiče od bendova kao što su Power Trip, Carcass, Municipal Waste, Earthless and Possessed, Exciter, Ken Mode, Protest the hero, Cancer Bats, Mount Cyanide, Sarin i Smoulder

Ova komična humoristička serija prati jedan dan u životu Miča, radnika na benzinskoj pumpi koji voli metal i nailazi na napuštenu gitaru koja pripada njegovom omiljenom bendu RAGR. Mič shvata da mora da krene stopama njegovog oca koji je bio roadie i da vrati gitaru bendu na vreme za njihov veliki koncert. Bez novca ili automobila, njegova jedina opcija je stopiranje. Ima 10 sati da pređe 247 kilometara i da ispuni svoju sudbinu.

Izvršni producent serije je Sem Dan, suosnivač Banger Filmsa, nagrađivani reditelj i globalni ambasador heavy metal zajednice.

– Ovo je novo poglavlje za BangerTV. Metalci će oduševiti ovom serijom – objasnio je Dan. – Džem je prepun smeha i ubistvebih melodija nekih neverovatnih bendova. Ponosan sam na ovu seriju. Nije samo za metalce, mislim da će svi uživati.