Kim u Bruklinu 2018., foto: CMJames

Pevačica Kim Gordon objavila je video spot za svoju pesmu “Hungry Baby”, koja je objavljena na njenom debitantskom solo albumu “No Home Record”.

Spot pevačice koja je najpoznatija po angažmanu u grupi Sonic Youth režirala je Kler Balzari, a u spotu se pojavljuje i Kimina ćerka Koko Gordon-Mur.

Video prikazuje Koko koja stoji ispred restorana na kraju radnog dana. Nakon što mušterija iz automobila izvređa Koko i baci milkšejk, pojavljuje se Kim koja joj naređuje da to počisti i odlazi. I kreće pesma...

U izjavi za medije, Balzari, rediteljka spota je rekla: „Na ideju za video došala sam nakon što sam slušala „Hungry Baby“ dok sam besna šetala po mom prigradskom naselju. Koko je neverovatna izvođačica i divna je kao lik sa tako besnim unutrašnjim svetom smeštenim u pozadini te tihe i prazne lokacije parkinga. Tako sam zahvalna Kim što me je podržala i bila otvorena za ovu ideju." 

Debi album Kim Gordon “No Home Record” objavljen je još u oktobru 2019. godine, a nazvan je prema dokumentarcu Šantal AkermanNo Home Movie”. Album je dobro prihvaćen od strane publike, pa je Kim rešila da nastavi sa njegovom promocijom i posle pauze koju je prouzrokovala pandemija.