Mladi kragujevački doom metal sastav Goethe prošle nedelje je objavio svoj prvi singl pod nazivom In Between.

Članovi benda su za sada Pera Đorđević koji je studijski preuzeo dužnosti vokala, gitariste i basiste, dok ulogu bubnjarke preuzima Ivana Kiralj.

Goethe je nastao kao zamisao projekta gde ćemo Ivana i ja eksperimentisati sa nekim našim muzičkim idejama i vizijima koji prerasta okvire klasičnog doom metala u eksperimentalnije vode koje uključuju death/black/post metal, izjavljuje Pera za "Helly Cherry". Jednožanrovska deklaracija kod nas ne postoji, ima tu različitih prizvuka, a u planu je da svaka sledeća pesma bude stilski različita od prethodne, pošto smo se od početka dogovorili da nećemo postavljati barijere ni u kakvom smislu.
Inspiracija dolazi sa dosta mesta, sve što mogu reći je da stara škola death i doom metala gura ovaj projekat u pozitivnom smeru, između ostalog da nabrojim par imena koja nas mogu opisati kako muzički tako i produkcijski: Mythic, Rippikoulu, DoomSword, Paul Chain, Paradise Lost, Katatonia itd, s tim da se moze pronaci i malo norveškog black-a
, dodaje Pera.

Na naše pitanje koji su im planovi za budućnost kaže: Za sad planiramo da izbacimo par singlova, albuma će biti kada budemo našli prave članove koji mogu da se uklope u naš način rada, do tada će sve ostati na komponovanju i aranžiranju muzike u našem novootvorenom studiju "Saturnus".

Pesma je snimljena u studiju "Saturnus", Pera i Ivana su zaslužni za produkciju, a miks i master su takođe Perino "maslo".

Lazar Mladenović