Legende alternativnog rocka, Dinosaur Jr. najavili su novi album, "Sweep It Into Space", i podelili svoj prvi singl, "I Ran Away". Kurt Vile je koproducent albuma i svira gitaru na pesmi "I Ran Away", javlja Under the radar. Najnovije izdanje J Mascisa i benda izlazi 23. aprila preko Jagjaguwara.

"Sweep It Into Space" dvanaesti je studijski album benda i naslednik albuma „Give a Glimpse of What Yer Not“ iz 2016. godine. Album je snimljen u studiju Biquiteen u Amherstu u državi Massachusetts, počevši od kraja 2019. Pandemija je prekinula snimanje s Vileom, pa Mascis u saopštenju za štampu kaže da je "na kraju oponašao nekoliko stvari koje je Vile činio".

"Slušao sam puno Thin Lizzy, pa sam pokušavao dobiti neki od tog dvoboja dvostrukog olovnog zvuka", nastavlja Mascis. „Snimanje je bilo gotovo završeno u trenutku kada su stvari zaista pogoršale. Kada se masovni karantin dogodio u martu 2020., to je značilo da sam sam sa sobom. Ali bilo je super. ”Dugogodišnji član benda Lou Barlow takođe je napisao i otpevao dve pesme na albumu. U bendu takođe nastupa bubnjar Emmett Jefferson Murphy III poznatiji samo kao Murph.